Mait Kraun • 24. juuni 2017
Jaga lugu:

Vene turu langus kärpis hulgimüüja käivet

Kalkulaator  Foto: Scanpix/reuters

Hulgikaubandusfirma Corallane Holdingsi müügitulu langes, sest Venemaa kliimaseadmete turul toimus korralik langus.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et hulgikaubandusega tegeleva Corallane Holdings OÜ müügitulu langes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 16 protsenti, 19,93 miljoni euroni. Ärikasum vähenes 323 410 euro võrra, 481 197 euroni.

Keskmiselt töötas ettevõttes mullu 2 töötajat, võrreldes eelneva aastaga see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta langes 16 protsenti, 9,96 miljoni euroni. Keskmine brutotasu langes 11 protsenti, 2139 euroni kuus.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Ettevõtte põhitegevus on kliima- ja ventilatsiooniseadmete müük Baltimaades ja SRÜ riikides (Venemaa, Ukraina, Valgevene, Aserbaidžaan, Kasahstan, Gruusia, Turkmenistan jne). Seadmed ostetakse sisse Euroopa ja Kagu-Aasia riikidest, selgub aruandest.

„2016. aastal Vene Föderatsiooni preemiumsegmenti kuuluvate kliimaseadmete turul toimunud märgatava languse tõttu kahanes müügimaht 18 protsenti. 2017. aasta ja edaspidiste aastate tegevus on suunatud turuosa suurendamisele,“ kirjutas ettevõtte juhatus tegevusaruandes.

Corallane Holdings OÜ emafirma on Küprose ettevõte UEG Holding Limited. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal Eesti tütarfirmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Jaga lugu:
Hetkel kuum