• Jaga lugu:

  Nädal graafikutes: tülgastav töö ja jõledad maksud

  Värsked graafilised lood Äripäeva veebis joonistavad pildi maailma kõige tülgastavamast töökohast ja meelehärmi tekitavast maksusüsteemist, samas viivad meid puhkuselainele ja lasevad end palga poolest mõne presidendiga ühele pulgale seada.

  Ajakiri Lapham's Quarterly valis välja mitu ametit, mis väärivad ajaloo halvima tiitlit. Ühele ja samale tabelile mahuvad tänapäeva vabrikutööline ja 1800. aastatel tegutsenud kaanikoguja.
  Kes tüütut tööd teha ei taha, võib asutada oma ettevõtte. Siis võib aga juhtuda sel nädalal Äripäevas kirjeldatud olukord, kus pisut alla kaheeurose jaemüügihinnaga toote pealt saad kasumit ainult 10 senti. Riik, kusjuures, teenib selle toote pealt mitu korda rohkem.
  Tülgastava töö ja meelehärmi tekitava maksusüsteemi saab enamik eestlasi siiski mõneks ajaks sinnapaika jätta. Selgus, et kolmest eestlasest kaks saavad endale kord aastas lubada nädalast puhkust välismaal.
   
  Aga kui palju riigijuhtidel raha on?
  Palgavõrdlusportaal WageIndicator, mis võrdleb palku kogu maailmas, hoiab silma peal ka poliitiliste liidrite sissetulekutel. Selle keskkonna andmeil on Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi igakuine teenistus samast klassist Saksamaa kantsleri Angela Merkeli omaga. Numbrite taga on siiski palju seletamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.