• Jaga lugu:

  Alko1000 vedajate odavpood võib Lõuna-Eestis turgu leida

  Alkoholipood Valkas.Foto: Scanpix / Õhtuleht / Aldo Luud

  Suuremad jaeketid hoiatavad Eestisse odavpoode tuua plaanivaid Alko1000 pidajaid karmi konkurentsi ja raske ärikeskkonna eest, ent möönavad, et Lõuna-Eestis võib praegustel alkoärimeestel turgu olla, kuna nende kaubamärk on tuntud.

  Postimees kirjutas neljapäeval, et Läti piiri ääres odavaid alkoholipoode pidava Alko1000 keti vedajad plaanivad Eestis turule tulla väga odavate poodide ketiga, millest esimene hakkab tööle Tartus – väiksema juurdehindluse, püsikulude piiramise ja Lätis tegutsemisel saadud kontaktidega tahetakse hinnad viia nii madalaks, et tudengid saaks 2 euroga päevas kõhu täis.
  „Prisma Peremarket tervitab uusi turuletulijaid, kui sellest tõepoolest kliendi jaoks hinnavõit tekib,“ ütles Soomest pärit keti kommunikatsioonijuht Piret Lankots. Tema hinnangul võib Alko1000 äriplaani mudel toimida Lõuna-Eestis, kuna sealsed kliendid tunnevad alkopoodide brändi juba hästi.
  Samas tõdes Prisma kommunikatsioonijuht, et värske ostlejate käitumist näitav Nielsen Shopper Trendsi uuring viitab, et ostuotsusel pole odavus peamine määraja. Konkurentsi Prisma seetõttu ei karda.
  „Teame ja arvestame muutustega turul nagunii, sest Eestisse on ka teisi uusi odavpoekette tulemas,“ rääkis Lankots, viidates sellele, et Eesti turule sisenemisele on vaikselt, ent kindlalt võtnud sihi Saksa odavpoodide kett Lidl.
  Rimi soovis uuele tegijale jaekaubanduses jõudu. „Tegemist on kindlasti väljakutseid pakkuva valdkonnaga, kus igav ei hakka,“ märkis Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats. Samas tõdes ta, et odavpoe pidamine on Eestis väga keeruline. „Kõva konkurents sunnib kõiki kette hindu madalale suruma,“ rääkis Bats ja lisas, et Eestis on hetkel juba selliseid poode, kus allahindluseid on vähe või pole üldse. „Meie hinnangul see oluliselt nende positsiooni turul parandanud pole,“ ütles Rimi esindaja.
  Rimil endal on odavpoodide kogemus olemas – firma juhtis pikka aega Säästumarketi ketti ning praegugi on veel mõni selle kaubamärgiga kauplus alles. Pikemas vaates on Rimi aga otsustanud odavpoodide pidamisest loobuda.
  Maxima Eesti avalike suhete juht Katja Ljubobratets märkis, et kui Alko1000 jõuab ühel päeval poe avamiseni Eestis, siis kindlasti jõuab kohale mõistmine, kuidas käib äri siinses jaekaubanduses valitseva väga karmi konkurentsi tingimustes.
  „Praegu ju tegutsevad Eesti kauplejad tingimustes, kus kohustuslikud alkoholiaktsiisi määrad on Eestis Läti omadest sedavõrd kõrgemad, et väga paljud Eesti inimesed teevadki sisseoste piiripiirkonnas asuvates kauplustes ja meie omakorda seisame silmitsi käibe vähenemisega ning vajadusega vähendada alkohoolsete jookide osakondade pindasid,“ tegi Maxima avalike suhete juht Alko1000 ärimudeli pihta torke.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.