Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alko1000 vedajate odavpood võib Lõuna-Eestis turgu leida

  Alkoholipood Valkas.Foto: Scanpix / Õhtuleht / Aldo Luud

  Suuremad jaeketid hoiatavad Eestisse odavpoode tuua plaanivaid Alko1000 pidajaid karmi konkurentsi ja raske ärikeskkonna eest, ent möönavad, et Lõuna-Eestis võib praegustel alkoärimeestel turgu olla, kuna nende kaubamärk on tuntud.

  Postimees kirjutas neljapäeval, et Läti piiri ääres odavaid alkoholipoode pidava Alko1000 keti vedajad plaanivad Eestis turule tulla väga odavate poodide ketiga, millest esimene hakkab tööle Tartus – väiksema juurdehindluse, püsikulude piiramise ja Lätis tegutsemisel saadud kontaktidega tahetakse hinnad viia nii madalaks, et tudengid saaks 2 euroga päevas kõhu täis.
  „Prisma Peremarket tervitab uusi turuletulijaid, kui sellest tõepoolest kliendi jaoks hinnavõit tekib,“ ütles Soomest pärit keti kommunikatsioonijuht Piret Lankots. Tema hinnangul võib Alko1000 äriplaani mudel toimida Lõuna-Eestis, kuna sealsed kliendid tunnevad alkopoodide brändi juba hästi.
  Samas tõdes Prisma kommunikatsioonijuht, et värske ostlejate käitumist näitav Nielsen Shopper Trendsi uuring viitab, et ostuotsusel pole odavus peamine määraja. Konkurentsi Prisma seetõttu ei karda.
  „Teame ja arvestame muutustega turul nagunii, sest Eestisse on ka teisi uusi odavpoekette tulemas,“ rääkis Lankots, viidates sellele, et Eesti turule sisenemisele on vaikselt, ent kindlalt võtnud sihi Saksa odavpoodide kett Lidl.
  Rimi soovis uuele tegijale jaekaubanduses jõudu. „Tegemist on kindlasti väljakutseid pakkuva valdkonnaga, kus igav ei hakka,“ märkis Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats. Samas tõdes ta, et odavpoe pidamine on Eestis väga keeruline. „Kõva konkurents sunnib kõiki kette hindu madalale suruma,“ rääkis Bats ja lisas, et Eestis on hetkel juba selliseid poode, kus allahindluseid on vähe või pole üldse. „Meie hinnangul see oluliselt nende positsiooni turul parandanud pole,“ ütles Rimi esindaja.
  Rimil endal on odavpoodide kogemus olemas – firma juhtis pikka aega Säästumarketi ketti ning praegugi on veel mõni selle kaubamärgiga kauplus alles. Pikemas vaates on Rimi aga otsustanud odavpoodide pidamisest loobuda.
  Maxima Eesti avalike suhete juht Katja Ljubobratets märkis, et kui Alko1000 jõuab ühel päeval poe avamiseni Eestis, siis kindlasti jõuab kohale mõistmine, kuidas käib äri siinses jaekaubanduses valitseva väga karmi konkurentsi tingimustes.
  „Praegu ju tegutsevad Eesti kauplejad tingimustes, kus kohustuslikud alkoholiaktsiisi määrad on Eestis Läti omadest sedavõrd kõrgemad, et väga paljud Eesti inimesed teevadki sisseoste piiripiirkonnas asuvates kauplustes ja meie omakorda seisame silmitsi käibe vähenemisega ning vajadusega vähendada alkohoolsete jookide osakondade pindasid,“ tegi Maxima avalike suhete juht Alko1000 ärimudeli pihta torke.
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Raadiohommik: Tallinna uus linnapea, nõrkushoos euro, küberpätid ja väikettevõtja läbimurre maailma
Prognooside kohaselt nõrgeneb euro sel aastal dollari suhtes veelgi. Dollarit soosib ka nädalavahetusel toimunud Iraani raketi- ja droonirünnak Iisraelile.
Prognooside kohaselt nõrgeneb euro sel aastal dollari suhtes veelgi. Dollarit soosib ka nädalavahetusel toimunud Iraani raketi- ja droonirünnak Iisraelile.
Julgeolekuohuks nimetatud inimõiguste teabekeskus lõpetas tegevuse
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.