Mait Kraun • 15. august 2017
Jaga lugu:

Interconnect Product Assembly teenis ligi viis miljonit kasumit

Kalkulaator  Foto: Julia-Maria Linna

Erinevaid seadmeid tootev Interconnect Product Assembly kasvatas mullu käivet kolmandiku võrra. Kasum ulatus aga peaaegu viie miljoni euroni.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mootorite ja turbiinide tootmisega tegeleva Interconnect Product Assembly ASi müügitulu kasvas mullu 30 protsenti, 28,56 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 90 protsenti, 4,86 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 205 inimest, eelneva aastaga võrreldes kasvas see näitaja 23 inimese võrra. Käive töötaja kohta suurenes 16 protsenti, 139 324 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 12 protsenti, 1127 euroni kuus.

Eelmisel aastal võtsid omanikud firmast 1,36 miljonit eurot dividende. 2015. aastal maksti omale dividende summas 1,2 miljonit eurot.

Interconnect Product Assembly AS on 1999.aastal asutatud erakapitalil põhinev tootmisettevõte, mis on spetsialiseerunud elektromehaaniliste lahenduste, automaatikaseadmete ja kaabliköidikute tootmisele, kirjutab ettevõte aruandes.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

"2016. aastat iseloomustab ettevõtte müügitulu hüppeline kasv," kirjutas juhtkond tegevusaruandes. "Energiatööstuse müük kasvas 23 protsenti. Kõige enam suurenes tööstuselektroonika müügitulu ning selle osakaal kogukäibest tõusis 11 protsendilt 23 protsendini."

95 protsenti kogutoodangust eksporditi, millest 81 protsenti läks Euroopa Liidu riikidesse ning 13 protsenti USAsse, kolm protsenti Kanadasse ja kolm protsenti Hiinasse, Indiasse ja Brasiiliasse.

"2017. aastaks käibe edasist kasvu planeeritud ei ole, kavas on säilitada müügimahud 27,5 miljoni euro tasemel," kirjutas ettevõte.

Ettevõtte omanikud on John Ross ja Marko Männi. Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Jaga lugu:
Hetkel kuum