Äripäev • 18. august 2017 kell 6:31

EKRE nopib mõnuga IRLi toetajaid

EKRE kongress tänavu aprillis.  Foto: Sille Annuk / Postimees / Scanpix

Postimehe ja BNSi tellitud uuringufirma Kantar Emori uuringujuht Aivar Voog tõdes, et kui erakondade reitigus pole üldiselt suuri muutusi toimunud, kaks suurt – Reformierakond ja Keskerakond – on endiselt pikalt ees, siis kaks teist parteid on jõudnud uute teetähisteni, kirjutab Postimees.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus on tõusnud läbi aegade kõrgemaile tasemele ehk 17 protsendile ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) reiting langenud 3,8 protsendile ehk nende ajaloo madalaimale tasemele. Voogi hinnangul võib muutusi seostada EKRE jõulise valmiskampaaniaga augusti esimeses pooles.

Reitingute tipus seisab 27,6 protsendiga kindlalt Reformierakond, mis läheb kokku ka rahva hinnanguga maikuus ning on lähedane märtsikuu tulemustele.

"Teisel kohal olevat Keskerakonda (22,8 protsenti) iseloomustab aga pikemaajaliselt oluliselt suurem ebastabiilsus, mis on seotud selle erakonna sisevastuoludega," ütles Voog.

Pikemalt loe erakondade reitingutest Postimehest.

Hetkel kuum