• Jaga lugu:

  Porto Franco jahib pensioniraha

  Umbes 160 miljonit eurot neelav Porto Franco arendus loodab saada investeeringut mõnelt Eesti pensionifondilt ja Eesti ettevõtjatelt, kirjutab Postimees.

  Tallinna plaanitava kaubandus- ja ärikeskuse Porto Franco juhatuse liige Rauno Teder ütles Postimehele, et Porto Franco omanikud tahavad arendusse sisse jääda 50protsendilise osalusega ja ülejäänud pool tahetakse müüa vähemalt 10protsendiliste tükkidena Eesti investoritele. 
  „Oleme seda osalust püüdnud müüa ühele Eesti pensionifondile ja kümneprotsendiliste tükkidena tublidele Eesti ettevõtjatele,“ ütles Teder. „Oleks tore, kui siin oleks sees üks pensionifond, mis kasvataks Eesti pensionäride raha,“ ütles Teder Postimehele. Kas see tähendab, et fondis peab olema just Eesti pensionäride raha, Teder ei väida. „Fond oleks siin strateegiline investor ja siin võiks kasvatada ka Soome pensionäride raha,“ lausus ta.
  Eelmisel aastal kirjutas Eesti Ekspress, et ajalehele väideti mitmest allikast, et arvestatav osa Porto Franco rahastusest tuleb LHV pensionifondidelt. LHV Varahalduse juht Mihkel Oja ja fondijuht Andres Viisemann ütlesid toona kui ühest suust, et veel tegemata investeeringutest rääkida pole võimalik.
  Postimehele ütles Teder, et praegu on Peterburi taustaga ärimehed käinud pakkumas, et soovivad osta, aga praegused aktsionärid on püüdnud seda arendust sellisena, et nõukogu ja aktsionäride ring suhtleks eesti keeles. Loe pikemalt Postimehest.
  Äripäev vahendas hiljuti, et palju kõneainet pakkunud kaubandus- ja ärikeskuse Porto Franco juhatuse liige Aldo Dapon lahkus ametist. Ettevõtet juhib praegu üksinda suurettevõtja Hillar Tederi poeg Rauno Teder. Porto Franco arendust on saatnud mitu muret: tuli teha uus arhitektuurikonkurss, üleval on vaidlus naabri Capital Milliga. Ehitusloa saamine läks üle kivide ja kändude. Aja jooksul tuli selleks teha kokku viis projektdokumentatsiooni. Maapealse osa ehitusluba on Porto Franco laual eelmise aasta lõpust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.