Mait Kraun • 24 august 2017

Hansa Candle kolmekordistas kasumi

Küünlad  Foto: EPA

Küünlatootja Hansa Candle’i käive kukkus, aga ettevõte suutis vaatamata toormete hinna tõusule ja tööjõukulude suurenemisele kasumi kolmekordistada.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et tootmisega tegeleva Hansa Candle ASi müügitulu langes mullu 1 protsendi võrra, 16,22 miljoni euroni. Ärikasum aga kolmekordistus ja ulatus 626 830 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 134 inimest, mida on mullusest 9 võrra rohkem. Käive töötaja kohta langes 8 protsenti, 121 022 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 3 protsenti, 894 euroni kuus.

Ettevõtte põhitegevus on küünalde tootmine ja turustamine Eestis ja ka välismaal. Toodete hulgas on nii sise- kui ka õueküünlad. Väiksemas mahus toodetakse ja müüakse süütevahendeid, selgub aruandest.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Hansa Candle kirjutas tegevusaruandes, et kaupade, toorme ja materjali kulu suurenes eelmisel aastal 5 protsenti. Kulude suurenemine tulenes eelkõige toorainehindade tõusust. Lisaks sellele kasvasid tööjõukulud. Samas vähenesid ettevõtte finantskulud, sest laenude teenindamisega seotud intressikulud alanesid.

Ettevõte müüb 91 protsenti kaubast välismaale, 9 protsenti Eestisse. Peamiselt eksporditakse kaupu Skandinaaviasse ja Saksamaale.

Ettevõtte emafirma on MCC Group. Viimase omanikud on omakorda Soome ettevõte Suomen Bestand OY (50 protsenti), Tarvo Moss (25 protsenti) ja Katrin Moss (25 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum