Eliisa Matsalu • 31. august 2017 kell 10:22

Heiti Hääl: energeetikas suurt rõõmu pole

Alexela Grupi suuromanik Heiti Hääl.  Foto: Eiko Kink

„Tore!“ ütles kiirest majanduskasvust kuuldes Alexela Group omanik Heiti Hääl. „Oleme jõudnud kriisieelsesse aega,“ lisas ta.

„Kui nüüd mõelda, siis tõesti annab tunda, et paremini läheb. Ma polnud selle peale enne mõelnudki,“ lisas Hääl, kelle sõnul on teise kvartali 5,7 protsendi suurune majanduskasv hea uudis.

Hääl sõnas, et juba kütuse jaemüügi tulemusi vaadates saab öelda, et majandusel läheb hästi – inimesed tarbivad oluliselt rohkem kui varem. Eile teatas statistikaamet, et kiire kasvu teises kvartalis tegi ka keskmine brutopalk, mis annab samuti tarbimisele hoogu juurde. „Palgakasvu ma kommenteerida ei oska, meie ettevõttes nii pole. Ma saan ikka sama palka, juba umbes kümnendat aastat,“ ütles Hääl.

Alexela Groupil läheb Hääle sõnul hästi. Seda, et üheks majanduskasvu mootoriks oli energeetika, Hääl ei nõustunud. „Ei julgeks öelda seda, meie energeetika on peamiselt põlevkivi tootmine ja nafta hind on endiselt madal. See küll mingi mootor pole, energeetikas liiga suurt rõõmu pole,“ ütles ta. Küll aga on olukord energeetikas parem kui varem, kuna Hääle sõnul oli sektori põhi käes eelmisel aastal.

Hääl usub, et kiire majanduskasv ei ole ajutine nähtus ja kasvab jõudsalt veel paar aastat. „Ma nõustun nendega, kes ütlevad, et eelmise kriisi eelne aeg on tagasi. Aga seda ma ei usu, et kriis tuleb. Ettevaatlik tasub alati olla,“ sõnas ta.

Hetkel kuum