Äripäev ostis Telialt koolitusäri

04. oktoober 2017, 12:09
Telia Eesti juht Dan Strömberg, Äripäeva peadirektor Igor Rõtov ja IT Koolituskeskuse juht Martin Palm sõlmisid täna lepingu, mis viib IT Koolituskeskuse Äripäeva alla.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171004/NEWS/171009894/AR/0/AR-171009894.jpg

Äripäev ostis Telia Eestilt siinse suurima infotehnoloogia koolituse ettevõtte IT Koolituskeskus.

Telia Eesti juht Dan Strömberg ütles, et nad müüvad IT koolituste äri, et keskenduda oma põhiärile. „Me pidime vaatama, mis meie äridest saaksid kasvada paremini teiste omanikega. Äripäevas on ta osa põhiärist ja seeläbi on IT Koolituskeskusel parem võimalus areneda ja kasvada,“ rääkis Strömberg ja lisas, et kuna Telias olid IT koolitused kõrvaläri, saab ettevõte nüüd rohkem kasvada ja selle töötajad saavad tunda end rohkem ettevõtte osana.

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov tõdes, et vastupidiselt Teliale on koolitustest saanud Äripäeva põhiäri ja kogutud on palju kogemusi. „Praegu me oleme Äripäeva Akadeemiaga tugevamad ja eriti võiks olla IT teadmiste arendamine Eesti ettevõtete jaoks väga väärtuslik. Me oleme uhked, et saame olla osa sellest.“

Strömberg ütles, et nad otsustasid IT koolituste äri müüa Äripäevale, et kindlustada sellele tugev omanik. „Äripäev on omanik, kes on olnud siin pikka aega ja jääb Eestisse pikaks ajaks. See oli meie jaoks oluline, et tagada professionaalne omanik.“

Ta tõdes, et on põnev näha, kuidas meediaettevõte ja telekomiettevõte on jõudnud teenustega teatud määral kattumiseni. „10 aastat tagasi poleks ma kujutanud ette Äripäeva omanikuna, kuid praegu tundub see väga loogiline. Äripäev on nihutanud fookust ja meie samuti. See on põnev muutus, mis toimub mitte ainult Eestis, vaid ka ülejäänud Euroopas.“

Kaks tugevat koolitajat saavad kokku

IT Koolituskeskuse juht Martin Palm nentis, et nemad olid heades kätes Teliaga ja jäävad headesse kätesse ka Äripäevaga. „Ma arvan, et see on arukas otsus ja on väga loogiline panna kokku tugev koolituste kompetents, mis on meil ja mis on Äripäeval ning teha koolituste turul midagi suurepärast."

Palm ja Rõtov avaldasid lootust, et IT Koolituskeskus ja Äripäev võiksid leida üheskoos hea sünergia, kuid uutest projektidest on veel vara rääkida.

IT Koolituskeskuse OÜ asutasid Eesti ettevõtjad Henn Sarv ja Jaak Ennuste 1995. aastal. IT Koolituskeskuse käive oli 2016. aastal 770 000 eurot. Aasta jooksul korraldati enam kui 400 koolitust, millel osales kokku ligi 2750 inimest.

Äripäev on koolitusturul alates 2006. aastast. Äripäeva Akadeemia koolitustel käib aastas üle 3000 juhi ja ettevõtte võtmetöötaja, toimub ligi  300 erinevat koolituskursust. IKT koolitusi pakub Äripäev teemaveebi ituudised.ee egiidi alt.

Tehingu hinda osapooled ei avalda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2017, 12:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing