• Jaga lugu:

  Savisaar: ajaloonõuniku palk oli vaid minu äraostmiseks

  Savisaare piduFoto: Andras Kralla

  Oma valimisliiduga kohalikel valimistel Keskerakonna vastu kandideerinud Edgar Savisaar ei ole enda sõnul üllatunud, et Keskerakond kaalub lepingulise suhte lõpetamist temaga, vahendas ERRi uudisteportaal.

  "Kuulsin ühest Jüri Ratase esinemisest, et ta ei luba mulle edaspidi palka maksta ehk teisiti öeldes laseb mu lahti. Ma olen varemgi tunnetanud, et tööleping oli vaid minu äraostmiseks. Varem jäeti küll mulje, et erakond täidab justkui kohust oma asutaja ees," kommenteeris Savisaar ERRi uudist.
  "Muide, eelmiste riigikogu valimiste vanast rasvast elatakse Toompeal veel tänini," lisas ta.
  Pühapäeval pärast valimistulemuste selgumist küsis "Aktuaalne kaamera" Keskerakonna esimehelt Jüri Rataselt, kas erakonnal tuleks nüüd lõpetada Savisaarele palga maksmine. Ratas vastas: "Sellises seisus, kus erakonna liige on valinud poliitilises mõttes täiesti teise tee, selline lepinguline suhe vist ei ole enam väga mõistlik ehk siis seda otsustab juhatus."
  Tänavu augustis, pärast seda, kui Savisaar teatas, et tuleb valimistel välja oma nimekirjaga, rääkis ta, et ei pelga seda, kui Keskerakond temalt palgalise ajaloonõuniku koha ära võtab ja tema majandusliku toetamise lõpetab. „Mida ma kaotan? Mul ei ole mitte midagi kaotada. Kõik, mida mul on kaotada, see on minevik. No mis siis. Mul ei olegi sisuliselt seda ajaloonõuniku kohta mitte kunagi olnudki,“ tunnistas Savisaar augustis. „Kui nad tahavad seda teha, siis nad oleks võinud seda juba ammu teha.“
  Tänavu aasta alguses hakkas Keskerakond endisele esimehele Savisaarele maksma partei ajaloonõuniku palka. Täpset palgasummat partei ei avalikustanud, kuid selle peale, et meedias oli juttu Savisaarele 3500 euro maksmisest kuus, kostis erakonna toonane peasekretär Jaak Aab, et lepingus on tema palganumber siiski väiksem. Lisaks tasub Keskerakond ka Savisaare õigusabikulud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.