Äripäev • 17. oktoober 2017 kell 6:15

Savisaar: ajaloonõuniku palk oli vaid minu äraostmiseks

Savisaare pidu  Foto: Andras Kralla

Oma valimisliiduga kohalikel valimistel Keskerakonna vastu kandideerinud Edgar Savisaar ei ole enda sõnul üllatunud, et Keskerakond kaalub lepingulise suhte lõpetamist temaga, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Kuulsin ühest Jüri Ratase esinemisest, et ta ei luba mulle edaspidi palka maksta ehk teisiti öeldes laseb mu lahti. Ma olen varemgi tunnetanud, et tööleping oli vaid minu äraostmiseks. Varem jäeti küll mulje, et erakond täidab justkui kohust oma asutaja ees," kommenteeris Savisaar ERRi uudist.

"Muide, eelmiste riigikogu valimiste vanast rasvast elatakse Toompeal veel tänini," lisas ta.

Pühapäeval pärast valimistulemuste selgumist küsis "Aktuaalne kaamera" Keskerakonna esimehelt Jüri Rataselt, kas erakonnal tuleks nüüd lõpetada Savisaarele palga maksmine. Ratas vastas: "Sellises seisus, kus erakonna liige on valinud poliitilises mõttes täiesti teise tee, selline lepinguline suhe vist ei ole enam väga mõistlik ehk siis seda otsustab juhatus."

Tänavu augustis, pärast seda, kui Savisaar teatas, et tuleb valimistel välja oma nimekirjaga, rääkis ta, et ei pelga seda, kui Keskerakond temalt palgalise ajaloonõuniku koha ära võtab ja tema majandusliku toetamise lõpetab. „Mida ma kaotan? Mul ei ole mitte midagi kaotada. Kõik, mida mul on kaotada, see on minevik. No mis siis. Mul ei olegi sisuliselt seda ajaloonõuniku kohta mitte kunagi olnudki,“ tunnistas Savisaar augustis. „Kui nad tahavad seda teha, siis nad oleks võinud seda juba ammu teha.“

Tänavu aasta alguses hakkas Keskerakond endisele esimehele Savisaarele maksma partei ajaloonõuniku palka. Täpset palgasummat partei ei avalikustanud, kuid selle peale, et meedias oli juttu Savisaarele 3500 euro maksmisest kuus, kostis erakonna toonane peasekretär Jaak Aab, et lepingus on tema palganumber siiski väiksem. Lisaks tasub Keskerakond ka Savisaare õigusabikulud.

Hetkel kuum