Äripäev • 31. oktoober 2017 kell 9:59

Elektrikute streik ähvardab seisata Soomes tehased

Soomes hakkavad homme streikima elektrikud.  Foto: Raul Mee

Elektrikute ametiühingute esindajad ja tööandjad jõudsid läbirääkimistega ummikusse ning see tähendab, et kolmapäeval algab Soomes suur elektrikute streik, vahendas Yle riikliku töövaidluste lepitaja Minna Helle eileõhtust säutsu tema Twitteri kontol.

Streik tähendab, et paljud Soome piirkonnad võivad elektrita jääda. Samuti võivad seiskuda tehased, kirjutas Yle. Tööseisak puudutab 15 tööstusfirmat, mis tähendab, et kokku streigib Soomes umbes 1000 elektrikku. Lisaks ühinevad toetusstreigiga paberi- ja metsatööstuse elektrikud.

Praeguse seisuga kestab streik nädal aega, kolmapäeva hommikul kella kuuest kuni järgmise kolmapäeva hommikul kella kuueni. Kui töötajate nõudmisi nädala jooksul ei rahuldata, siis juba on registreeritud ka uus streik 10. kuni 27. novembrini. Novembris on lubanud toetusstreigiga ühineda ka metsatööstuse töötajad.

Lepitaja sõnul jätkuvad läbirääkimised tõenäoliselt tuleval nädalal.

Hetkel kuum