• Jaga lugu:

  Elektrikute streik ähvardab seisata Soomes tehased

  Soomes hakkavad homme streikima elektrikud.Foto: Raul Mee

  Elektrikute ametiühingute esindajad ja tööandjad jõudsid läbirääkimistega ummikusse ning see tähendab, et kolmapäeval algab Soomes suur elektrikute streik, vahendas Yle riikliku töövaidluste lepitaja Minna Helle eileõhtust säutsu tema Twitteri kontol.

  Streik tähendab, et paljud Soome piirkonnad võivad elektrita jääda. Samuti võivad seiskuda tehased, kirjutas Yle. Tööseisak puudutab 15 tööstusfirmat, mis tähendab, et kokku streigib Soomes umbes 1000 elektrikku. Lisaks ühinevad toetusstreigiga paberi- ja metsatööstuse elektrikud.
  Praeguse seisuga kestab streik nädal aega, kolmapäeva hommikul kella kuuest kuni järgmise kolmapäeva hommikul kella kuueni. Kui töötajate nõudmisi nädala jooksul ei rahuldata, siis juba on registreeritud ka uus streik 10. kuni 27. novembrini. Novembris on lubanud toetusstreigiga ühineda ka metsatööstuse töötajad.
  Lepitaja sõnul jätkuvad läbirääkimised tõenäoliselt tuleval nädalal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.