Finnair hakkab reisijaid kaaluma

31. oktoober 2017, 13:18
Finnairi lennuk
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171031/NEWS/171039933/AR/0/AR-171039933.jpg

Soome lennufirma Finnair kavatseb Helsingisse Vantaa lennuväljale paigaldada elektroonilise kaalu, mis on mõeldud reisijate kaalumiseks, vahendas Yle.

Sel sügisel korraldab Finnair uuringu, et selgitada, kui palju keskmiselt kaalub reisija ja tema pagas: statistilist keskmist kaalu tahab lennufirma rakendada selleks, et arvestada pardal oleva koormusega ja hoida lennuk balansis.

Kaalumine on vabatahtlik ning esimeses etapis kogub Finnair 150 reisija andmed. Ettevõte loodab, et kliendid võtavad andmekogumisaktsioonist aktiivselt osa. Finnairi esindajate sõnul kaalutakse inimesi anonüümselt ning kaalunumbreid ei näe keegi peale teenindava personali.

Andmekogusse märgitakse reisija sugu ja vanus, tema reisi eesmärk ning kehakaal koos kohvriga (mille hulka kuulub ka äraantav pagas). Seejärel, kui esialgne info koos, otsustavad eksperdid, kas on veel vaja kaalumisi, et järeldused saaksid statistiliselt korrektsed.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2017, 13:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing