Äripäev • 31. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tõniste tahab euroraha poliitikaga siduda

Rahandusminister Toomas Tõniste.  Foto: Andras Kralla

Rahandusminister Toomas Tõniste arvates peaks Euroopa Liidu raha olema rohkem suunatud struktuurireformide tegemisele liikmesriikides.

"Olen seda meelt, et Euroopa Liidu raha kasutamine võiks igas riigis käia käsikäes vajalike struktuursete reformidega. Nii jõuaks raha tõenäolisemalt sinna, kus seda kõige rohkem vaja on,” ütles pressiteate vahendusel rahandusminister Toomas Tõniste, kes kohtus täna Euroopa Komisjoni eelarvevoliniku Günther Oettingeriga.

Eesti arvates peaks ELi eelarve olema senisest rohkem suunatud struktuursete reformide läbiviimise toetamiseks. Selleks saab kasutada struktuuri- ja investeerimisfonde, mis moodustavad eelarvest praegu rohkem kui kolmandiku. Säärased muudatused eeldaksid Euroopa Komisjoni antud riigipõhiste reformisoovituste täitmise otsest sidumist ELi vahendite kasutamisega.

Samas rõhutas Oettingeriga peaasjalikult 2021. aastal algavat uut ELi eelarveperioodi arutenud Tõniste, et kuna euroliidule on ülesandeid juurde tulnud, ei tohiks Euroopa Liidu eelarve maht järgmisel eelarveperioodil praegusega võrreldes väheneda.

Praegu kestab 2014.–2020. aasta eelarveperiood, mille jooksul Eesti saab Euroopa Liidu eelarvest arvestuslikult ligikaudu 4,4 miljardi euro võrra rohkem vahendeid, kui sisse maksab. Käimasoleva perioodi vahendeid on võimalik kasutada hiljemalt kuni 2023. aasta lõpuni.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt