Äripäev • 2. november 2017 kell 6:36

Haigekassa võtab IT abiga ette haiguslehel olijad

Rain Laane  Foto: Eiko Kink

Haigekassa uus juht Rain Laane kinnitas, et aprillist näeb tööandja töövõimetuslehe avamise esimest päeva – praegu tööandja seda ei näe.

"Hea on, kui töötaja teatab, et ta on haige ega saa tööle tulla. Alates aprillist tekib lahendus, kus tööandja näeb töövõimetuslehe avamise esimest päeva," rääkis Laane Eesti Päevalehele. "Meie mõtted liiguvad selles suunas, et kui perearst avab selle lehe ja siis ei teki ühtegi raviarvet ega ühtegi retsepti, mis tõendaks, et inimene saab ravi, tuleb perearstilt küsida: mis toimub? Kas inimene puhkab kodus niisama? Mis alusel see töövõimetusleht on välja antud?"

Laane sõnul muutub asi eriti drastiliseks, kui töövõimetuslehel olija postitab Facebooki toredaid pilte ilusatest kohtadest. "See riivab inimeste õiglustunnet ja koormab haigekassa eelarvet. See on üks võimalus, kuidas me saame IT abiga muuta nii inimeste kui ka perearstide distsipliini paremaks," ütles Laane.

Kui järgmisel aastal selgub, et haigekassa on töövõimetuslehtedele kuluvat raha üle hinnanud, saab selle raha suunata mujale - eriarstidele, vähiravimitele, ravimihüvitisele, lubas Laane.

Loe pikka usutlust Rain Laanega tänasest Päevalehest.

Hetkel kuum