• Jaga lugu:

  Haigekassa võtab IT abiga ette haiguslehel olijad

  Rain LaaneFoto: Eiko Kink

  Haigekassa uus juht Rain Laane kinnitas, et aprillist näeb tööandja töövõimetuslehe avamise esimest päeva – praegu tööandja seda ei näe.

  "Hea on, kui töötaja teatab, et ta on haige ega saa tööle tulla. Alates aprillist tekib lahendus, kus tööandja näeb töövõimetuslehe avamise esimest päeva," rääkis Laane Eesti Päevalehele. "Meie mõtted liiguvad selles suunas, et kui perearst avab selle lehe ja siis ei teki ühtegi raviarvet ega ühtegi retsepti, mis tõendaks, et inimene saab ravi, tuleb perearstilt küsida: mis toimub? Kas inimene puhkab kodus niisama? Mis alusel see töövõimetusleht on välja antud?"
  Laane sõnul muutub asi eriti drastiliseks, kui töövõimetuslehel olija postitab Facebooki toredaid pilte ilusatest kohtadest. "See riivab inimeste õiglustunnet ja koormab haigekassa eelarvet. See on üks võimalus, kuidas me saame IT abiga muuta nii inimeste kui ka perearstide distsipliini paremaks," ütles Laane.
  Kui järgmisel aastal selgub, et haigekassa on töövõimetuslehtedele kuluvat raha üle hinnanud, saab selle raha suunata mujale - eriarstidele, vähiravimitele, ravimihüvitisele, lubas Laane.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.