Äripäev • 11. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Trump ja Putin tegid ühisavalduse Süüria sõja kohta

Venemaa president Vladimir Putin   Foto: EPA

Vene president Vladimir Putin ja USA riigipea Donald Trump rõhutavad laupäeval Vietnamis tehtud ühisavalduses, et Süüria konflikti ei saa lahendada sõjalisel teel, vaid lahenduseni tuleb jõuda kõnelustega Genfi protsessi raames, kirjutab ERR.

Danangis Aasia ja Vaikse ookeani Majanduskoostöö (APEC) foorumil osalevad Putin ja Trump võtsid vastu ühisavalduse, milles olid laupäeval kokku leppinud välisministrid Sergei Lavrov ja Rex Tillerson.Selles rõhutatakse ka deeskalatsioonipiirkondade kui Süüria poliitilise lahenduse eeltingimuse tähtsust.Presidendi kinnitavad otsustavust võitluses äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) ja kutsuvad kõiki Süüria konflikti pooli Genfi poliitilises protsessis osalema.Avalduses rõhutatakse truudust Süüria suveräänsusele, isesesivusele, ühtsusele ja ilmalikkusele.Loe ERRist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt