• Jaga lugu:

  Eestis tagaotsitav Haidari suundus Afganistanis poliitikasse

  President Lennart Meri ja Yaqub Haidar (keskel) avavad Rapla piimatööstuse Lacto uue tehase. Haidai plaanis uue tehasega haarata kolmandiku Eesti piimaturust.Foto: Julia-Maria Linna

  Eestis ulatuslike maksukuritegude eest tagaselja neljaks aastaks vangi mõistetud endine Rapla piimatööstuse juht Mohammad Yaqub Haidari alustas tööd Kabuli provintsi kubernerina, nimetades oma prioriteediks võitlust korruptsiooniga, vahendas ERRi uudisteportaal.

  Eesti võimud kuulutasid Haidari 2009. aastal tagaotsitavaks, kuna ta hoidus kohtust kõrvale. Kohtu alla anti Haidari süüdistusega miljonite kroonide omastamises. 2012. aasta mais jättis riigikohus jõusse Haidari tagaselja süüdimõistmise maksukuritegudes ning samaks ka talle mõistetud nelja-aastase vanglakaristuse.
  Venekeelne "Aktuaalne kaamera" uuris Eesti politseilt ja välisministeeriumilt, kuidas mõjutab Haidari uus amet nende tegevust. Politseist vastati, et Eesti jätkab rahvusvaheliste kanalite kaudu Haidari otsimist ja nõuab Afganistanilt tema väljaandmist. Välisministeeriumist ei osatud öelda, kuidas Haidari nimetamine kuberneriks võib mõjutada Eesti ja Afganistani suhteid, vahendas ERRi uudisteportaal.
  2015. aasta alguses plaanis Afganistani president nimetada Haidari põllumajandusministriks, aga kui ilmnes, et ta on Interpoli tagaotsitavate nimekirjas, siis jäi see ära. Samal aastal andis Haidari intervjuu BBC-le, kus väitis, et oli Eestis poliitilise vandenõu ja maffia rünnaku ohver.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.