• Jaga lugu:

  Soomes napib kõrgepalgalisi koodikirjutajaid

  Soomes on praegu puudu 9000 programmeerijat, ja nõudlus aina kasvab. Samas küündib tipptegija palk selles valdkonnas sadade tuhandete eurodeni aastas, vahendas MTV.

  Probleemi tõi teravalt välja nädalavahetusel Soomes korraldatud maailma häkkerite kokkutuleku korraldaja, Junctioni juht Ville Leppälä. Tema sõnul on Soomes küll häid programmeerijaid, kuid mitte piisavalt. Riiki tuleks meelitada programmeerijaid välismaalt, kuid selleks on vaja muuta kõigepealt tööloa menetlemine kiiremaks. „Tuleks keskenduda sellele, et uute kasvufirmade jaoks oleks olemas kõik tingimused, ka inglisekeelsed koolid ja teenused, et töötajad ja nende perekonnad saaksid seda siin nautida,“ loetles Leppälä.
  Alustava programmeerija palk on Soomes 3000 euro ringis. Tipptegijad aga teenivad sadu tuhandeid eurosid aastas, märgib MTV. Kuigi uutest programmeerijatest on nappus, nendib Leppälä, et kõrgkoolis võtavad paljud lisaainena IT eriala.
  Ka on andnud häid tulemusi aktiivne värbamine, näiteks Elisa puhul. Ettevõte palkab iga aasta kümneid uusi programmieerijaid - nii digiteenuste arendamise, arhitektuuri, kodeerimise, teenuste disaini, tarbijauuringute jm valdkonda. Nõutud on innovatiivsed ja julged tüübid, kellel on ka ideid, märgib MTV.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Apranga tuli aastatagusest kahjumist välja
Leedu rõivafirma Apranga Grupp teenis esimesel poolaastal 81,2 miljoni eurose käibe juures 0,957 miljonit eurot kasumit. Eelmisel aastal samal ajal oli ettevõte 0,579 miljoni euroga kahjumis, selgub börsiteatest.
Leedu rõivafirma Apranga Grupp teenis esimesel poolaastal 81,2 miljoni eurose käibe juures 0,957 miljonit eurot kasumit. Eelmisel aastal samal ajal oli ettevõte 0,579 miljoni euroga kahjumis, selgub börsiteatest.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kui kasv jätkub, siis augusti lõpus võib oodata 2000 nakatunut päevas
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.