• Jaga lugu:

  Ärimehed valivad aasta ärinaist

  Äripäeva aasta ärimehe nominent, PRFoodsi juht Indrek Kasela korraldas sotsiaalvõrgustikus Facebook alternatiivsed aasta ettevõtja valimised.

  Kellele Indrek Kasela esitatud kandidaatidest sina oma hääle annaksid? Palun jäta oma vastus artikli juurde kommentaaridesse.

  Äripäev kuulutas nädala alguses juba 25. korda välja aasta ärimehe valimised, kuid juba mitmendat aastat järjest ei jõudnud lõppvalikusse ühtki naist.
  Nii pakkus üks nominent Indrek Kasela oma Facebooki-seinal välja rea nominente, mis esimesena olid kirjas tema elukaaslase Olga Temnikova postituses:
  Kristel Kruustük - TestlioKaroli Hindriks - JobbaticalKaidi Ruusalepp - FunderbeamKersti Kaljulaid - Eesti VabariikKelly Sildaru – TBA (to be announced ehk alles selgub – toim)Ede Schank Tamkivi - Eesti 2.0
  Indrek Kasela ütles Äripäevale, et teemapüstitus tuli Inbanki ja Tuleva nõukogu liikme Rain Rannu käest.
  Rannu: hämmastav statistika
  Rain Rannu ütles, et Äripäeva aasta ärimehe valimiste statistika on hämmastav – kõigi veerandsaja aasta kohta, mis Äripäev on tiitlit välja andnud, pole võitjate hulgas olnud kordagi naist. „Kas asi on selles, et konkursi nimi on aasta ärimees? Või on asi selles, et naised ise ei taha?“ mõtiskles Rannu. Tekib küsimus, kas konkursi nimi „aasta ärimees“ on ikka ajakohane.
  Samas kiitis Rannu, et tänavuste nominentide seas olid paljud idufirmade esindajad. „Aga selles valdkonnas on ka tugevaid naisjuhte – Kristel Kruustük, Karoli Hindriks, Kaidi Ruusalepp,“ loetles Rannu. Ta kritiseeris, et Eesti juhtiv ärileht pole viimase nelja aasta jooksul naisi isegi nominentide sekka võtnud.
  Rannu lisas, et teda hämmastas ka Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi kommentaar, et konkursi nime muudetakse siis, kui tuleb tugev protest. „Kas ärileht ei saaks ise siin proaktiivne olla?“ küsis ta.
  Rõtov: mis saab riigikogu esimehest?
  Äripäeva peadirektor Igor Rõtov ütles, et Äripäeva ajakirjanikud on aasta ärimehe tiitlit välja andnud alates 1993. aastast ja on alati eeldanud, et seda tiitlit võib kanda nii naine kui ka mees. „Ma ei olnud kuni eilseni ka kunagi tajunud, et sõnal „ärimees“ võib kellegi jaoks olla diskrimineeriv alatoon. Vastasingi Indrek Kasela naljatoonil esitatud küsimusele, et kui sõna „ärimees“ on tõesti eesti keeles omandanud diskrimineeriva tähenduse, siis tuleb seda nimetust muuta. Ühtlasi tuleks siis midagi ette võtta ka „aasta põllumehega“ ning muuta ka põhiseaduses sätestatud riigikogu juhatuse esimehe nimetust. Aga peaks enne veidi aru. Kas sõnal „mees“ on ikka kõigis neis nimetustes diskrimineeriv alatoon, kas me ei aja äkki pilli lõhki,“ küsis Rõtov.
  Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi ütles, et aasta ärimehe valimisel pole mitte kunagi vaadatud, kas tegu on mehe või naisega, vaid hinnatud on äritehingute mahtu ja mõjukust. „Loeb aasta jooksul tehtud ostu- või müügitehing,“ ütles Hundimägi.
  Äripäeva aasta ärimehe nominendid
  Endel Palla, Tallinna börsil tänavu 75% tõusnud Harju Elektri nõukogu esimees.Ahti Heinla, pakiroboteid tootva Starship Technologiesi üks omanikest.Võimsalt investoritelt raha kaasava müügijuhtimistarkvara tootja Pipedrive`i asutajad eesotsas Ragnar Sassi ja Urmas Purdega.Suuri väliskliente eesotsas Walmartiga hankinud pakkide edastamise tehnoloogiat arendava Cleveroni osanikud ja eestvedajad Arno Kütt ja Peep Kuld.Jõuliselt edukat börsifirmat PRFoods laiendanud suuromanik Indrek Kasela.Tänavu sadu miljoneid dollareid kaasanud ning esmakordselt osa oma osaluse müügist teatanud TransferWise`i suuromanikud Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus.Hiina ettevõtte Didi rahasüsti abiga maailma vallutava taksorakenduse Taxify asutajad Markus ja Martin Villig.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.