Kristjan Pruul • 11 detsember 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Soome veab Eesti kaubavahetust üles

kaubavedu
kaubavedu  Foto: Andres Haabu

Nii kaupade eksport kui ka import kasvas oktoobris võrreldes eelmise aasta oktoobriga 11 protsenti, teatab statistikaamet, olulisima partneri Soomega kasvas eksport 18 ja import 15 protsenti.

Kaupu eksporditi Eestist 1,1 miljardi euro väärtuses ja imporditi 1,3 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 159 miljonit eurot, võrreldes mulluse 141 miljonit euroga.

17 protsenti Eesti ekspordist võttev Soome, kuhu müüdi enim elektriseadmeid ning metalli ja metalltooteid, kasvas 30 miljoni euro võrra. Tähtsuselt järgmised on Rootsi 12 protsendiga, kuhu eksporditakse enim elektriseadmeid ja mitmesuguseid tööstustooteid  nagu puitmajad, padjad, tekid, ning Läti 9 protsendiga, kuhu müüakse põllumajandussaadusi ja toidukaupu, nagu juust ja õlu, ning transpordivahendeid.

Soome eksporditust suurenes kõige enam metalli ja metalltoodete, mehaaniliste masinate ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade, Singapuri eksporditust mineraalsete toodete (põlevkivikütteõli) ning Ameerika Ühendriikidesse eksporditust mineraalsete toodete (mootorikütus) väljavedu. Kõige rohkem kahanes eksport Rootsi 31 miljoni euro võrra.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt