Kristjan Pruul • 15. detsember 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Ehitus
Ehitus  Foto: Andres Haabu

Kahanevate marginaalide tõttu lükatakse edasi soodsama hinnaga majade ehitust, see toob omakorda kaasa järelturukorterite kiire hinnatõusu, kirjutab Pindi Kinnisvara.

„Äärelinna pakkumiste arv hakkab tasapisi kokku kuivama, sest kõrgete ehitushindade tõttu on kasumimarginaalid ohtlikult madalaks muutunud,“ ütles Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman kinnisvarafirma kuuülevaates.  „Usutavasti näeme järgmise aasta esimeses pooles 3000 eurot ruutmeetri eest maksvas segmendis hulga sooduspakkumisi ja vastupidi, soodsamas segmendis valiku olulist vähenemist, mis tekitab tugeva ostusurve,“ ütles ta. 

Pindi Kinnisvara tegevjuhi Elari Udam sõnul on kevadised ohumärgid on osutunud tõeks. „Ligi 20% ehitushinnatõus ja probleemid kvalifitseeritud tööjõu leidmisel on muutunud nii sügavaks, et see mõjutab ka otseselt kinnisvarasektorit, sest kõik äriplaanid enam lihtsalt ei toimi,“ ütles ta.

Kui näiteks äärelinna soodsate uute korterite jääk kahaneb alla kriitilise piiri, siis on sellel otsene mõju järelturukorterite plahvatuslikule hinnatõusule, see omakorda veab üles teiste korterite müügihinnad. 

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt