Veebruar oli tööstustele mullusest töisem

02. aprill 2018, 08:36
Tööstustel oli töine veebruar.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180402/NEWS/180409996/AR/0/AR-180409996.jpg

Tööstusettevõtted tootsid veebruaris 2% rohkem toodangut kui aasta tagasi samal ajal, teatas statistikaamet. Toodang suurenes mäetööstuses ja energeetikas. Töötleva tööstuse toodang jäi mullusele tasemele.

Töötlevas tööstuses toodeti 0,3% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid veebruaris eelmise aasta sama kuu mahtu. Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige puittoodete, elektroonikaseadmete ja toiduainete tootmise suurenemine. Märgatavalt suurenes ka metalltoodete, masinate ja seadmete ning mootorsõidukite tootmine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektriseadmete- ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi veebruaris 68% kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmete alusel suurenes mulluse veebruariga võrreldes toodangu müük ekspordiks 4% ja müük koduturule 11%.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2018. aasta veebruaris tööstuses kokku 3% ja töötlevas tööstuses 6% vähem toodangut kui eelmisel kuul. 2017. aasta veebruariga võrreldes toodeti elektrit 5% vähem ja soojust 38% rohkem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2018, 08:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing