Äripäev • 19. juuni 2018 kell 10:53

Eesti rabeles viie vaesema riigi seast välja

Foto: Shutterstock

Tegelik individuaalne tarbimine on Euroopa Liidu majapidamiste majandusliku heaolu mõõdik, mille järgi oli Eesti tagantpoolt kuues.

Ostujõuga korrigeerituna moodustas see eelmisel aastal inimese kohta 72 protsenti ELi keskmisest, teatas Eurostat. Eestist tahapoole jäid veel Läti, Rumeenia, Ungari, Horvaatia ja Bulgaaria. ELi keskmise suhtes varieerus individuaalne tarbimine 55 protsendist (Bulgaaria) 130 protsendini (Luksemburg).

SKP suhtarvult tõusis Eesti eelmisel aastal 77 protsendiga ELi keskmisest samale tasemele Portugali ja Slovakkiaga. Tahapoole meist jäid Poola, Kreeka, Ungari, Läti, Rumeenia, Horvaatia ja Bulgaaria. Nii Portugal kui ka Slovakkia edestasid samas Eestit individuaalselt tarbimiselt.

Balti riikidest on nii tegelikult individuaalselt tarbimiselt kui ka SKP-lt inimese kohta kõrgeimal kohal Leedu vastavalt 88 ja 78 protsendiga ELi keskmisest.

Hetkel kuum