Äripäev • 19. september 2018 kell 5:47

Jõustus Sven Pertensi õigeksmõistmine

Pikalt ehitusfirmat Lemminkäinen Eesti juhtinud ja praegu teedeehitusfirmat TREV-2 juhtiva Sven Pertensi õigeksmõistmine soodustuskelmuse katsele kaasaaitamises jõustus, vahendab ERR.

Sven Pertens.  Foto: Andres Haabu

Riigikohus leidis, et Lääne ringkonnaprokuröri Kaido Tuulemäe kaebus Pertensi õigeksmõistmisele pole põhjendatud ning ei võtnud seda arutusele. Kevadel jättis Tallina ringkonnakohus muutmata Pärnu maakohtu õigeksmõistva otsuse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi esitas Pertens ettevõtte juhatuse liikmena teadlikult valedokumene, et aidata teise ettevõtte esindajal pettuse teel saada toetust sihtasutuselt Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Kuigi ülejäänud asjaosaliste suhtes lõpetati kriminaalmenetlus otstarbekuse kaalutlustel, siis Pertens sellega ei nõustunud. Pertens on ERRile öelnud, et prokuratuur pakkus talle ka oportuniteeti, kuid ta ei võtnud seda vastu, sest ta ei ole üheski kelmuses osaline olnud, kirjutas ERR.

Loe pikemalt ERRist.

Hetkel kuum