Rait Kondor • 5. oktoober 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Tesla hädade ajal tõstab pead konkurent

Hiina elektriautode tootja NIO on hea näide, kus lähevad kokku Hiina uue põlvkonna internetiettevõtjad, Hiina valitsuse toetus ja Ameerika Ühendriikide finantskeskkonna kaudu kaasatud raha. NIO on panus Hiina suurele trendile. Kas võimalused kaaluvad riskid investori jaoks üles?

Tesla konkurent NIO.  Foto: NIO

2018. aasta 12. septembril tuli oma aktsiatega (õigemini Ameerika aktsiate hoiutähtedega) börsile Hiina elektriautode tootja NIO. See, et NIO tuli aktsiatega börsile Ameerika Ühendriikides, mitte Hiinas, näitab Ühendriikide jätkuvat ülemvõimu aktsiaturgude suuruse puhul, kuid see, et USA turule tuli just Hiina elektriautode tootja, näitab selle valdkonna pöörast arengut Hiinas.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum