• Jaga lugu:

  HKScan koondab Soomes 165 inimest

  HKScani sisejuurdluse tulemuste avalikustamine Swissotelis.Foto: Andres Haabu

  Raskustes lihakontsern HKScan andis teada, et koondab Soomes 165 inimest, mis peaks aitama firmal aastas säästa 7 miljonit eurot. Juunis hindas HKScan veel, et koondatakse kuni 211 inimest.

  Kauppalehti kirjutas kuu aega tagasi, et kuigi HKScan on üritanud ennast jalule upitada, on ettevõtte probleemid viimase poole aastaga üha suuremaks paisunud. Eelmisel aastavahetusel oli ettevõttel netovõlga ligikaudu 208 miljonit eurot, septembriks aga juba 307 miljonit. Kassas oli pool aastat tagasi 51 miljonit eurot, septembris vaid 13 miljonit.
  Netovõla suurus on kerkinud ohtlikult kõrge 103 protsendini, nii et rahastajate raha on mängus juba rohkem kui omanike raha. Ettevõtte rahavoog on 36 miljoniga miinuses ja investeeringuteks on läinud 67 miljonit eurot.
  Halvemal juhul võib HKScan minna saneerimisele. See oleks omanikele külm dušš. Ees võib olla ka mõne äri müük või isegi tükeldamine.
  Nii kaua kui ettevõte on sellises olukorras, määravad ettevõtte otsuseid rahastajad, mitte omanikud.
  Rakveres tegutseva HKScan Estonia käive oli eelmisel astal 142,8 miljonit eurot, mis on 2 miljoni võrra suurem kui aasta varem. Ettevõte jäi eelmisel aastal 86 000 euroga kahjumisse. veel aasta tagasi oli ettevõtte kasum ligi 1,3 miljonit eurot.
  Eestis lähevad käima ka investeeringud samas suurusjärgus, kui kontsern peaks Soome koondamistest kokku hoidma. Septembris algasid Rakvere lihatööstuses ehitustööd, mille käigus laiendatakse praetoodete osakonda ligi 2000 m² suuruse juurdeehitusega. Kokku investeerib HKScan sel aastal Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda 8 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Raadiohommikus: toidu kallinemisest, rekordilisest palgakasvust ja Ferraridest
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.