Äripäev • 29. oktoober 2018 kell 10:55

Elektrilevi võitis viimase miili hanke

Riigile kuuluv elektrivõrgu ettevõte Elektrilevi saab riigilt 20 miljonit eurot toetust, et ehitada internetiühendus sinna, kuhu teised minna ei taha.  Foto: Erik Prozes

Tehnilise järelevalve ameti 20 miljonise hanke võitis riigile kuuluv Elektrilevi, mis peab nüüd viie aastaga rajama kiire internetiühenduse nendesse kodudesse, kus praegu teenus puudub või ei ole piisavalt kvaliteetne ning kuhu Eesti sideoperaatorid ei plaani investeerida lähema viie aasta jooksul.

Tehnilise järelevalve ameti peadirektori otsusega on avaliku konkursi võitjaks kuulutatud Elektrilevi OÜ. Kokku laekus konkursile kolm taotlust, mille esitasid Elektrilevi OÜ, Corle OÜ ja Hariduse Infotehnoloogia SA.

Tehnilise järelevalve amet tunnistas vastavaks kaks taotluse esitajat: Elektrilevi OÜ ja Corle OÜ. Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus ei täitnud nõuet, mille kohaselt pidi viimase kolme majandusaasta keskmine käive ületama 5 miljonit eurot.

Elektrilevi OÜ tegi ameti teatel parema pakkumise nii liitumisvõimaluste arvu, ühe juurdepääsupunkti toetuse suuruse kui ka maakondade kaetuse võrdsemaks muutmist arvestades. Elektrilevi ehitab välja järgneva viie aasta jooksul 40 016 kiiret internetiühendust.

Järgmise sammuna asub amet sõlmima Elektrileviga lepingut toetuse abil võrgu välja ehitamiseks. Peale lepingu sõlmimist võtab Elektrilevi liitumisvõimaluse saavate aadressidega ühendust.

Need inimesed, kes soovivad liitumisvõimalust kasutada, peavad omalt poolt panustama kuni 200 eurot. Ühe ühenduse väljaehitamisse panustab riik ligi 500 eurot, ning ülejäänud kulud katab Elektrilevi.

Riikliku toetuse kogusuurus on 20 miljonit eurot viieks aastaks ning konkursi võitnud ettevõtja on kohustatud ülejäänud kulutused tasuma omafinantseeringuga.

Hetkel kuum