• Jaga lugu:

  Indrek Saar: sotsidel pole kavatsust valitsusest lahkuda

  Kuigi justiitsminister Urmas Reinsalu teatas täna, et ei tema ega Isamaa erakond ei lahku sotside survel valitsusest, loodavad sotsid, et peaminister Jüri Ratas siiski Reinsalu lahkuma sunnib. „Sotsiaaldemokraatidel ei ole mingit tahtmist valitsuse vastutusest loobuda,“ ütles kultuuriminister Indrek Saar.

  Kultuuriminister Indrek Saar (paremal) loodab, et Jüri Ratas leiab valitsuskriisile lahenduse.Foto: Andras Kralla
  Saare sõnul on valitsuse olukord eilsest saati hullumaja. „Meie jaoks oli täielik šokk, et valitsus oma eilsel kabineti nõupidamisel otsusele ei jõudnud, sest üks osapool – justiitsminister – blokeeris võimaluse kokkuleppele jõuda,“ rääkis Saar. „Tegelikkuses viskas ta aknast alla kõik selle, mille nimel oleme Eesti riigina 27 aastat töötanud ehk siis selle, et Eesti mängib rahvusvahelistes suhetes olulist rolli, hoiab initsiatiivi ja seisab oma huvide eest ka rahvusvahelisel tasandil,“ lisas ta.
  Saar lisas, et arvestades, et eilne otsus langes massiivse valeinfo kampaania abil, on tegu väga märgilise ja erakordse valitsuse otsusega.
  Mis saab edasi nüüd, kus sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski tegi peaministrile ettepaneku Urmas Reinsalu ametist vabastada, kuid Reinsalu ise teatas, et taganeda ta ei kavatse?
  „Paraku Reinsalu jätkab tõesti samal lainel, kuid see ongi see, millega meie – sotsid – leppida ei saa,“ vastas Saar. Tema sõnul on loomulikult poliitikal olemas oma tehniline pool, kuid ruumi peab olema ka väärtustele, eetikale ja moraalile. „See piir on praegu selgelt ületatud. Ootame, et peaminister, kes vastutab valitsuse töövõime eest, lahenduse välja pakub,“ ütles ta.
  Saar ütles, et sotsidel pole mingit tahtmist valitsuse vastutusest loobuda. Seega võib eeldada, et kui Jüri Ratas täna kell 17 algaval Keskerakonna juhatuse koosolekul midagi sisulist ei otsusta, jätkavad sotsid survestamist, et Reinsalu ametist lahkuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.