• Jaga lugu:

  Nimekate investoritega autopesufirma laieneb Soome

  Liikuvat autopesu pakkuv idufirma UpSteam kaasas novembris pool miljonit eurot.Foto: Andras Kralla

  Kaks aastat tagasi tegevust alustanud auto aurupesu pakkuv Eesti idufirma UpSteam laieneb suvel esimesele välisturule Soome.

  Ettevõtte asutaja Martin Kristerson ütles, et kahe aastaga on firma kõvasti arenenud ja juunis saavad nad laieneda esimesele võõrturule. Peagi saab ettevõttel valmis ka telefonirakendus.
  UpSteam kaasas novembris üle 500 000 euro, millest millest pea 300 000 saadi Funderbeami platvormil ühisrahastuse teel. Funderbeami kaudu investeerisid ettevõttesse ka investorid Jaak Roosaare ning Madis Müür. Ülejäänud summa investeerisid Rain Rannu ja Henri Treude juhitavad riskikapitali ettevõtted Superangel ja Spring Capital. UpSteami väärtus hinnati raha kaasamisel 2,75 miljoni euro suuruseks.
  "Me saime paljudelt investoritelt, kes lõpuks ikkagi raha sisse panid, alguses tugeva „ei“,“ rääkis novembris UpSteami juht Martin Kristerson. Kristersoni sõnul muutus pakkumine ahvatlevamaks siis, kui nad suutsid tõestada, et neil on tehnoloogial põhinev skaleeritava mudeliga ettevõte.
  Novembris rääkis Kristerson, et esimene eesmärk on selle raha abil hõivata vähemalt kaks uut linna. Kristerson märkis siis, et plaanib nõu küsida Taxify juhilt Markus Villigult, kes võiks teada, kuidas esimest linna välisturul valida. Valikus olid siis London, Helsingi, Stockholm, Oslo ja Antwerpen.
  UpSteam on 2017. aasta veebruaris tegutsemist alustanud Eesti iduettevõtte, mis pakub liikuvat autopesuteenust. Ettevõtte asutajad on Martin Kristerson, Valjo Kütt ja Aleksis Anijärv. 2018. aastal osales UpSteam äriideede konkursil “Ajujaht”, kus jõuti kolme parema hulka.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaja Kallas ja Jüri Ratas pole turteltuvid. Ja seda pole vajagi
Mänguplaan peab olema, olgu või halb, ütlevad maletajad. Valitsuse plaan järsult tõusnud energiahindade leevendamise küsimuses on kaugel täiuslikkusest, küllap kohati lausa probleemne. Ent Äripäev tunnustab juhtkirjas valitsuserakondi kokkuleppele jõudmise eest.
Mänguplaan peab olema, olgu või halb, ütlevad maletajad. Valitsuse plaan järsult tõusnud energiahindade leevendamise küsimuses on kaugel täiuslikkusest, küllap kohati lausa probleemne. Ent Äripäev tunnustab juhtkirjas valitsuserakondi kokkuleppele jõudmise eest.
Ükssarvikud sigivad kui küülikud
Ükssarvik pole mullusest enam haruldane loom, mistap peab investor olema ettevaatlik: talle võidakse ette sokutada hoopis otsaette kleebitud sarvega eeslivarss.
Ükssarvik pole mullusest enam haruldane loom, mistap peab investor olema ettevaatlik: talle võidakse ette sokutada hoopis otsaette kleebitud sarvega eeslivarss.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Valitsus jõudis energiameetmetes kokkuleppele
Koalitsioonipartnerid Keskerakond ja Reformierakond jõudsid kokkuleppele energia hinnatõusu leevendamise täiendavates meetmetes, millega kehtestatakse kodutarbijatele elektri- ja gaasi hinnalagi ning viiakse äritarbijate elektri võrgutasu nulli.
Koalitsioonipartnerid Keskerakond ja Reformierakond jõudsid kokkuleppele energia hinnatõusu leevendamise täiendavates meetmetes, millega kehtestatakse kodutarbijatele elektri- ja gaasi hinnalagi ning viiakse äritarbijate elektri võrgutasu nulli.