Keskpankurid avalikustasid majandushuvid

Peagi Eesti Panga presidendi ametist lahkuv Ardo Hansson on nn 100 000 euro klubis.  Foto: Raul Mee

Kolmeteistkümnel Euroopa Keskpanga nõukogu liikmel on üle 100 000 euro vara pankades, mille üle keskpank ise järelevalvet teeb, avalikustati eile. 100 000 klubisse kuuluvad ka Ardo Hansson ja keskpanga juht Mario Draghi, vahendas Bloomberg.

Kui Draghi ja Hanssoni kohta pole teada muud kui 100 000 euro piiri ületamine, siis mõnel keskpankuril on palju komplekssemad finantshuvid. Näiteks belglane Pierre Wunsch on investeerinud 13 fondi, aga ka paari idufirmasse.

Soomlane Olli Rehn omab aga ettevõtet Verkisto OY, mille omakapital on on 8500 eurot. Firma ei ole deklaratsiooni kohaselt aktiivselt tegutsev.

Keskpank on otsustanud hakata majandushuve läbipaistvamalt avalikustama.

Hetkel kuum