• Jaga lugu:

  Süüalusest advokaat lõi “sajandi maffiaprotsessi" ajakava sassi

  Kuritegeliku organisatsiooni juhtimises süüdistatava hotelli- ja restoraniärimehe Pavel Gammeri vahistamise aeg pikeneb istungite edasilükkumise tõttu. Pildil (vasakult) Pavel Gammer ja tema kaitsja Daniil Savitski. Foto: Andras Kralla / Äripaev

  Kohtupidamine kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistatavate hotelli- ja restoraniärimeeste Hubert Hirve ja Pavel Gammeri üle lükkus edasi, sest vandeadvokaat Viktor Särgava loobus ootamatult oma kaitsjast.

  Harju maakohtu saal oli täna rahvast pilgeni täis. Hirve ja Gammeri üle peetavale kriminaalasja avaistungile oli kogunenud üle kahekümne kaitsja, sama palju oli kohal süüdistatavaid. Viimaste seas ilmus süüpinki ka kurikuulus pankrotimeister Hando Hanschmidt.
  Ometi ei jõutud täna asja sisulise aruteluni. Samuti kuritegelikku ühendusse kuulumises süüdistatava Särgava uus kaitsja Stella Veber väitis, et pole jõudnud süüdistusaktiga tutvuda.
  Vandeadvokaat Särgava saatis möödunud nädalal kohtule taotluse, milles palus vahetada talle määratud kaitsja välja, sest viimasel polnud tiheda töögraafiku tõttu võimalik istungitel käia. Särgava pakkus, et võib teeneka advokaadina end kriminaalasjas ise kaitsta. Seda ettepanekut ei saanud kohus aga rahuldada, sest see oleks seadusega vastuolus. Kohus määras Särgava uueks kaitsjaks endise prokuröri Veberi.
  Kohus andis Veberile ligi kuu aega kriminaalasja materjalidega tutvumiseks. Istungid jätkuvad 21. oktoobril ja seetõttu lükkuvad edasi neli septembrisse kavandatud istungit.
  Siiani vahi all
  Hotelli- ja restoraniärimehed ning kuritegeliku organisatsiooni juhtimises süüdistatavad Hubert Hirv, Pavel Gammer ja samasse organisatsiooni kuulumises süüdistatav Ardo Vilbre on siiani vahi all.
  Kevadel taotlesid kõik kolm vahi alt vabastamist. Hirv pakkus kautsjoniks välja koguni pool miljonit eurot, ent isegi nii suur rahasumma ei pannud kohut meelt muutma.
  Seoses Särgava kaitsja muutmisega ja sellest tingitud istungite edasilükkumisega pikeneb Hirve, Gammeri ja Vilbre vahi all viibimise aeg.
  Selles kriminaalasjas pole ükski süüdistatav end süüdi tunnistanud. Hirv väitis aprillis peetud istungil, et on süüdi üksnes ümbrikupalkade maksmises.
  Rasked süüdistused
  Prokuratuur süüdistab Hirve ja Gammerit lisaks kuritegeliku grupeeringu juhtimisele ka eraviisilises jälitustegevuses, altkäemaksu andmises erasektoris, maksukohustuse varjamises ning täiendavalt tulirelva, laskemoona ning helisummutite ebaseaduslikus käitlemises ning tsiviilkäibes keelatud relva käitlemises.
  Äripäev on varem kirjutanud, et kuritegeliku ühenduse juhtimises ning seal osalemises süüdistatava seltskonna ajas omavahel tülli üks suuremaid kiirlaenuärisid MiniCredit, mille aastaid tagasi alanud pankrotimenetlus tõi välja miljonite eurode eest sularaha väljavõtmisi, segased tehingud ja firma pangakaardiga ööklubides tuuritamised.
  Kiirlaenuäri MiniCredit ümber on tiirelnud kirju seltskond alates skandaalsetest ärimeestest Kristian Kesnerist, Hirvest ja Gammerist kuni vandeadvokaat Viktor Särgava, kinnisvaraärimees Ardi Roosimaa ja kunagise Läti esirikka, tuntud ekspankuri pojani. Sinna vahele jääb veel hulk tegelasi Eestist, Lätist ja Venemaalt. Laenuäris on põimunud üllatavate tegelaste huvid ning iseloomulik on segane omanikering. Äripäeva andmetel oli MiniCrediti niiditõmbaja skandaalne Kristian Kesner.
  Lisaks Hirvele, Gammerile ja Vilbrele süüdistatakse nelja meest ja kolme naist kuritegelikku ühendusse kuulumises. Kokku said süüdistuse 22 inimest ning neli äriühingut. Kuritegelikku ühendusse kuulumise süüdistuse said OÜ Escado Grupp, Restoplus OÜ ja Emerana OÜ. OÜ Novatek Holding sai süüdistuse soodustuskelmuse katses.
  Kriminaalasjas on arestitud vara summas üle 1,3 miljoni, mille hulgas on väärtuslikke ehteid, kunstiteoseid, tulirelvi, topiseid ja palju muud. Lisaks on süüdistatavate kinnisvarale seatud hüpoteeke enam kui 3,8 miljoni euro eest.
  Kuritegeliku jõugu kohtuistung Harju Maakohtus. Ardo Vilbre, Hubert Hirv, Pavel Gammer. Foto: Andras Kralla / Äripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Suured kasvufirmad vedasid USA turgude taastumist
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.