Riina Jussila • 19 oktoober 2019
Uudised
Ainult tellijale

Suurimal sisustusmessil pärleid ei poetatud

Helsingis algas sügis mööbli-, sisustus- ja disainimessiga Habitare, mis varasemate aastatega võrreldes sel korral paraku suuri üllatusi ega pärleid ei poetanud, kirjutab värske Sisustaja.

Tänavune mess oli pisut tagasihoidlkum ning mastaapsust, suurejoonelisust ja aplalt ahmiva panevat disainielamust sealt sel korral ei saanud. „Ehk oli ka paari aasta tagune latt väga kõrgele asetatud,“ oletab sisekujundaja Katariina Kalda ning lisab, et vajaka jäi mitmekihilisusest ning uutest põnevatest tegijatest. „Kui pärlipüüdmine kõrvale jätta, siis loomulikult oli Soome disain oma tuntud headuses ning skandinaavialikus puhtuses esindatud. Äratuntavad selged vormid, jooned, materjalid, teatud minimalistlikkus ning askeetlikkus on endiselt moes ning leiab üha laiahaardelisemalt publikut,“ sõnab Kalda.

Hetkel kuum