Äripäev • 23. detsember 2019 kell 9:57
Uudised
Ainult tellijale

Eesti iduettevõtted kasvasid tänavu kolmandiku võrra

Tehisintellektil põhineva audiosisu otsingumootori loonud Eesti-USA idufirma Snackable AI kaasas investeeringuga 1,4 miljonit dollarit ehk 1,27 miljonit eurot, millest valdava osa panid kokku siinsed tuntud investorid. Fotol ettevõtte asutaja Mari Joller.  Foto: LIIS TREIMANN

Eesti idufirmad on sellel aastal kaasanud üle 250 miljoni euro investeeringuid, andsid tööd rohkem kui 5000 inimesele ning maksid riigile üle 60 miljoni euro tööjõumakse. Sektor tervikuna kasvas üle 30%, teatas Startup Estonia.

Startup Estonia juhi Maarika Truu sõnul kasvab Eesti start-up-kogukond jõudsalt ning Eestisse on tekkimas ka uute iduettevõtjate põlvkond. “Meie iduettevõtjate innovaatilised lahendused ja uued tehnoloogiad on eeskujuks nii Euroopas kui maailmas, kuid eriti suurt kasvupotentsiaali näitavad täna eelkõige rohemajandus ja finantsvaldkond,” tõi Truu välja.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum