Äripäev • 20. jaanuar kell 14:39

Raadiohommikus: kuidas firma juhist saab kurjategija

Homses hommikuprogrammis räägime sellest, kuidas saavad ettevõtete omanikud maandada riske, et nende juhid ei kuritarvita usaldust.  Foto: Andras Kralla

Miks tasub ettevõtte omanikul olla valvas, kui majandus kasvab, ja millised riskid tekivad, kui ettevõtte omanik taandub aktiivsest juhtimisest?

Neile küsimustele vastab teisipäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis advokaadibüroo Sorainen vandeadvokaat Norman Aas, kes selgitab viimaste vaidluste näitel, milles seisnevad võimalikud juhtivtöötajate kuritarvitused ja kuidas ettevõtete omanikud saavad taolisi riske maandada.

Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee külastas ja küsitles Eesti suusakuurorte ning räägib, kuidas selles valdkonnas tegutsevad ettevõtjad üritavad lumepuuduses oma äri nina vee peal hoida. Äripäeva ajakirjaniku Katariina Krjutškovaga räägime Eesti poliitikute ja ettevõtjate rahasuhete läbipaistmatusest.

Hommikuprogrammi juhivad Aivar Hundimägi ja Rivo Sarapik.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Kas idufirmadesse investeerimine on nagu pokkerimäng, nagu väidab Jason Calacanis oma värskelt eesti keeles ilmunud raamatus „Ingel“? Kuidas leida kõige varajasemas faasis kümnete või isegi sadade ebaõnnestujate hulgast üles see ainus ükssarvik? Millisele idufirmale antakse raha ning millisele kindlasti mitte? Kui suurt riski tasub hiigeltootluse lootuses võtta ning kas neid saab ka kuidagi maandada?

Need on vaid mõned küsimused, millele saates koos mitut rahakaasamist juhtinvestorina vedanud Madis Müüri ning Funderbeami Balti regiooni juhi Ardo Mardisooga vastuseid otsime. Saadet juhib Indrek Mäe.

12.00–13.00 "Kullafond". Kas oskame hinnata vaba ajakirjanduse väärtust või saame sellest aru alles siis, kui seda enam ei ole, on vaid üks teemadest, mille üle arutavad Äripäeva ajakirjanikud Neeme Korv, Koit Brinkmann ja Rivo Sarapik. Ettevõtjad ja juhid Alar Tamming, Ruth Oltjer, Maris Ojamuru ja Garri Raagmaa hindavad saates, mis on siinses ajakirjanduses hästi ja mis võiks olla paremini.

Läinud sügisel esimest korda kuulajateni jõudnud saade oli pühendatud Eesti Ekspressi ja Äripäeva 30. sünnipäevale ja ka ajendatud sellest.

13.00–14.00 "Cleantech". Äripäeva raadio rohetehnoloogia saates võtame arutluse alla Euroopa Liidu Innovatsioonifondi. Mis see tegelikult on? Kui suuri projekte oodatakse ja kes saavad osaleda? Mida üldse innovatsioonifondi juures innovatsioonina mõeldakse ja veel palju muud avab keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna peaspetsialist Kati-Liis Kensap.

Saate teises osas on teemaks pump-hüdroakumulatsioonijaama projekt ning energiasalvestamise metoodikad, millest räägib Energiasalv Pakri OÜ juhatuse liige Peep Siitam. Saatejuht on Mart Valner.

15.00–16.00 "Lavajutud*". Esimesena kõneleb Lux Eesti müügijuht Villu Valm. Lisaks müügimeeskonna juhtimisele keskendub ta müügitöös tekkivale inimsuhtele, selle tugevustele ja eelistele.

Teises saatepooles kõneleb Iglucrafti tegevjuht Priit Kallas. Ta annab ülevaate, kuidas müüa toodet kolm korda kallimalt kliendile, kellega pole võimalik enne ostu kohtuda. Kuidas ehitada hea kuvandiga brändi ja kuidas seda müüa?

Esimest korda möödunud aasta juulis eetris olnud saade on salvestatud "Müügikonverentsil", mis keskendus müügitöö hetkeseisule ning müügiinimese lähituleviku ootustele.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum