Kristjan Pruul • 11. veebruar 2020 kell 12:47
Uudised
Ainult tellijale

Elektrilevi laadimisvõrk lööb käed tanklakettidega

Eesti Energia juhatuse liige Margus Vals lubas lagedale tuua võimsamad laadijad, kui praegused autod üldse tarbida suudavad.  Foto: Eesti Energia

Varasema Elmo nime asemele Enefit Volti kaubamärki kandev elektriautode laadimisvõrgustik plaanib lähiajal tegevust viiendiku võrra laiendada, senisest oluliselt kiiremaid laadimispunkte kavatsetakse rajama hakata koostöös tanklakettidega.

Teisipäeval teatas hiljuti Enefit VOLTi nime võtnud ettevõtmine, et avas Tallinnas ja Tartus neljas asukohas kuus uut kiirlaadijat (50 kW) ja kolm tavalaadijat (22 kW). Peatselt lubatakse turule tulla kiirete 150kilovatiste laadijatega. Sellist laadimisvõimsust praegused elektriautod kasutada isegi ei suuda, aga Eesti Energia juhatuse liikme Margus Valsi sõnul valmistutakse võrgustiku laiendamisel lihtsalt tulevaste ja võimsamate sõidukite tarbeks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum