Kristjan Pruul • 19 veebruar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Euroopa Liidu eelarvekavas on mitu Eestile ebameeldivat üllatust

Euroopa Ülemkogu presidendil Charles Michelil saab sel nädalal riigipeade veenmisega olema tükk tööd.  Foto: Reuters/Scanpix

Euroopa Liidu riigipeade ette toodud kompromiss, mille toel loodetakse veel sel nädalal jõuda seitsmeaastase eelarveperioodi kokkuleppeni, on ettevaatlikku toetust leidnud pigem vaesemate liikmesriikide seas, kuid paar ebameeldivat probleemi saab sealt leida ka Eesti puhul.

Riigipeadel on neljapäev-reede aega, et jõuda kokkuleppeni triljonit eurot ületavas seitsmeaastases eelarves, muidu võivad kõikvõimalikud rahastamisotsused 2021. aastast algaval eelarveperioodil lihtsalt venima jääda.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum