Eliisa Matsalu • 19. märts 2020 kell 16:00
Uudised
Ainult tellijale

Tingimused, mis lubavad üürnikul keelduda üüri maksmisest

Paljud ärid on pidanud koroonaviirusest tingitud eriolukorra pärast ajutiselt uksed sulgema ja nad on pöördunud abipalvega oma üürileandjate poole. Üks neist on näiteks Woolishi kauplus vanalinnas.  Foto: Andras Kralla

Praeguses eriolukorras võib erandlikel juhtudel üürnikel olla seadusest tulenev õigus nõuda üüri alandamist või selle maksmisest eriolukorra lõppemiseni sootuks keelduda, ütles advokaadibüroo TARK juhtivpartner Tanel Tark.

Äripäev kirjutas sel nädalal, kuidas haihtunud turistid, karantiinis eestlased ja öine alkoholimüügi keeld baarides on vanalinna ärid murega rendileandjate poole pöörduma pannud. Pole käivet, pole tulu, pole millegi eest ka üüri maksta. Sellise murega ei seisa silmitsi vaid vanalinnas tegutsevad ettevõtted, vaid paljud teisedki. Tark andis nõu, kuidas sellises olukorras käituma peaks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum