Äripäev • 16. juuli kell 13:58

Raadiohommikus: Swedbanki tulemustest ja efektiivsusest ettevõtluses

Kas kriis on läbi või seisab hullem alles ees? Kuidas peaksid sellest lähtuvalt käituma Swedbanki tänased ja tulevased aktsionärid? Nendele ja teistele küsimustele vastab reedeses hommikuprogrammis Swedbank Eesti juht Olavi Lepp.  Foto: LIIS TREIMANN

Reedel avaldab värsked majandustulemused Swedbank, mida on kohe pärast börsiteate avalikuks saamist Äripäeva raadio hommikuprogrammis kommenteerimas Swedbank Eesti juht Olavi Lepp. Uurime, kas kriis on läbi või seisab hullem alles ees ning püüame aru saada, kuidas peaksid sellest lähtuvalt käituma Swedbanki tänased ja tulevased aktsionärid.

Külas on ka kinnisvarainvestor Peeter Pärtel, kelle sõnutsi ei pruugi ettevõtte kasv alati hea olla. Sellest, millest tuleb vastandus idufirmadele ning miks eelistab mees olla ühe mehe ettevõtja, räägib ta saates.

Stuudios on veel Äripäeva uudistetoimetuse ajakirjanik Allan Rajavee, kes on silma peal hoidnud nädalavahetuse Euroopa Ülemkogu eel toimuvatel sündmustel ning ta annab ülevaate sealsetest võtmeküsimustest ning Euroopa ülemkogujärgsetest võimalikest liikumissuundadest.

Hommikuprogrammi veavad Indrek Mäe ja Priit Pokk.

Saatepäev jätkub kolme saatega.

11.00–12.00 "Kuum tool".

Sel nädalavahetusel kogunevad Euroopa Liidu liidrid lahendama ühisturu rahamuresid – ühelt poolt ootab heaks kiitmist üle triljoni eurone eelarve ja teisalt koroonakriisi järgne 750 miljardi eurone taaskäivituspakett. Samas on enne ajaloolise tähtsusega ülemkogu Euroopa juhid skeptilised konsensusele jõudmise osas ning pigem kardetakse, et koroonaviiruse raputatud Euroopa ühtsus jätkab lagunemist.

Millised on liikmesriikide vahelised peamised tülikohad, kus võiksid peituda kompromissid ja mis on Eesti jaoks eelseisval ülemkogul kaalul? Nende ja paljude teiste Euroopa Liidu ühtsust puudutavate teemade üle arutavad Euroopa Komisjoni Eesti esinduse asejuht Katrin Höövelson ja Eesti välispoliitika instituudi nooremteadur Piret Kuusik.

Otsesaadet juhib Äripäeva uudistetoimetuse ajakirjanik Allan Rajavee.

13.00–14.00 „Alustava ettevtõja A&O".

Saates tuleb juttu sellest, millised äriideed lendavad, millised kõrbevad ning kuidas tunda ära sellist, millest saab asja. Saates on palju praktilisi näiteid, kogemusi ja harjutusi, mida saab kohe ka ise järele proovida. Äriideede teemal kõnelevad EBS-i lektor Anu Ruul ja SEB innovatsioonijuht Siim Lepisk.

Saatejuht on Rivo Sarapik. Saade oli esmakordselt eetris 2019. aasta septembris.

15.00–16.00 "Kullafond".

Meenutame tänavu veebruaris esimest korda eetrisse jõudnud saadet „Fookuses“, mille tähelepanu all olid idufirmad ja ettevõtlus. Neid teemasid kommenteeris pärast aastaid Silicon Valley'st Eestisse naasnud Rainer Sternfeld.

Ta loovutas enda ettevõtte Planet OS läinud aastal küberturvalisuse ja –analüütikaettevõttele Intertrust ning tegutseb nüüd ka investori ja nõuandjana. Juttu tuli sellest, kuidas investorid järjest enam oma raha paigutamisel vastutust võtavad ja soovivad oma vahenditega midagi jätkusuutlikku luua. Räägime, kus suunas maailm liigub – mis teemad on tulised lähemas ja kaugemas tulevikus ning mis on tema õppetund Räniorust.

Saatejuht on Rivo Sarapik.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum