Äripäev • 7. september 2020 kell 5:14
Uudised
Ainult tellijale

Juulis jõudis Eestisse mullusest 58 protsenti vähem välisturiste

Turistid pealinnas.  Foto: Andras Kralla

Statistikaameti andmetel peatus juulis Eesti majutusettevõtetes 346 000 turisti, kes veetsid siin 652 000 ööd. Eelmise aastaga võrreldes oli külastajaid kolmandiku võrra vähem, kuid eelnevate kuude võrdluses nende arv kasvas.

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul on juuli turismi kõrghooaja tippkuu. „Võrreldes eelmise aastaga taastus kiiremini ja isegi kasvas siseturism. Majutusettevõtetes peatus 210 000 siseturisti, kes veetsid seal 393 000 ööd. Siseturiste oli eelmise aasta juuliga võrreldes 8% rohkem ja nende ööbimiste arv suurenes 7%,“ täpsustas Laurmaa.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum