Äripäev • 2. oktoober 2020 kell 12:18
Uudised
Ainult tellijale

Turismifirmade liit nõuab aru otselendude piiramise kohta

Lõõgastavale rannaliivale pääsemine on peaaegu võimatuks tehtud.  Foto: Meeli Küttim

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) palus õiguskantsleril analüüsida, kas 1. oktoobrist kehtima hakanud majandus- ja taristuministri Taavi Aasa käskkiri otselendude piiramise kohta vastab põhiseadusele ja muudele seadustele. Liit kaalub ka halduskohtu poole pöördumist.

Majandus- ja taristuministri uue reisipiiranguid leevendama pidanud käskkirja järgi jäävad sõltumata nakkuskordajast Tallinnast avatuks vaid Frankfurdi, Helsingi, Kopenhaageni, Londoni, Riia ja Varssavi lennuliinid. Kõik muud otselennud teistesse sihtkohtadesse on keelatud kui nakkuskordaja ei ole alla kehtestatud normi. Reisiettevõtete jaoks tähendab käskkiri hoopis piirangute karmistumist, kirjutas liit pressiteates.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum