Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: Nissani tippjuht elektriautodest ja disainist

  Nissan Ariya esmaesitlus. Foto: Nissan/SWNS/Scanpix

  Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägib ühe autotootja tippjuht, Nissani Euroopa disainikeskuse asepresident Matthew Weaver.

  Nissan esmaesitles hiljuti uut elektriautot Ariya, mis näitavat Jaapani konglomeraadi tulevikusuundi. Uurime Weaverilt, kas tänapäeval hoitaksegi radikaalseid suunamuutusi särtsutoitel neljarattaliste jaoks ning kas ja mismoodi püütakse kõrgeid maastureid nii-öelda saledaks joonistada.
  Stuudiosse tulevad tööstusettevõtteid ja IT-ettevõtteid kokku toova häkatoni Tööstushäkk korraldajad. Räägime sellest, mis häkil juhtuma hakkab ehk kuidas see ettevõtjaid aitab, milliseid lahendusi ettevõtjaile pakub ning kes võiksid osalema tulla.
  Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandeliga vestleme aga sellest, et igal valitsuskriisil ja -skandaalil on sõna otseses mõttes hind.
  Hommikuprogrammi veavad Karl-Eduard Salumäe ja Rivo Sarapik.
  Saatepäev jätkub viie saatega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Paljud tänapäeval kasutusel olevad juhtimismetoodikad on saanud alguse 1990ndatel tootmisettevõtetes. Erinevalt teistest kvaliteedinäitajatest ei ole juhtimiskvaliteet sektorispetsiifiline, mis tähendab, et tootmisest alguse saanud metoodikaid võib kohata kõikjal, haiglatest hotellide ja pankadeni välja. Millised on need universaalsed metoodikad, mis juhtimiskvaliteeti silmanähtavalt parandavad, kuidas need lõpptarbijat mõjutavad ning mis roll on selles kõiges Eesti Kvaliteediühingul? Juhtimiskvaliteedist ning selle arengust Eestis räägib Eesti Kvaliteediühingu juhatuseliige Siret Kegel.
  Saadet juhib Keit Ausner.
  11.00–12.00 "Triniti eetris". Seekord on saate teemaks lennundus. Eesti lennundusklastri juhataja Kristo Reinsalu ja advokaadibüroo Triniti vandeadvokaadid Tõnis Tamme ning Ain Kalme räägivad lennundussektori hetkeolukorrast ning väljakutsetest ja võimalustest.
  Saadet juhib Aivar Hundimägi.
  12.00–13.00 "Äripäeva TOP". Kes on koroonaaja võitjad? Me räägime IT-sektorist. Stuudios on UpTime OÜ juhatuse esimees Eero Tohver, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juht Peeter Raudsepp ning KPMG partner ja nõustamisteenuste juht Hanno Lindpere.
  Saatejuht on Sigrid Kõiv.
  13.00–14.00 "Juhi jutud". Saates on külas tänavu augustist Eesti Talleksit juhtima hakanud Jaano Vink. Enne seda vedas ta paar aastat laevaehitusfirmat Baltic Workboats ning enne seda 15 aastat ehitusettevõtet Nordecon, muu hulgas ka selle börsile minemist.
  Räägime saates saatuslikust telefonikõnest, kuidas pikaajalisest kogemusest lahti lasta ja edasi minna, mis viis ta Eesti Talleksisse, juhi ja omanike koostööst ning lahkhelide õppetundidest, miks ta Nordeconist lahkuda soovis, kuigi selle suuromanik Toomas Luman tahtnuks ta jätkamist.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  15.00–16.00 "Kullafond". Kas oskame hinnata vaba ajakirjanduse väärtust või saame sellest aru alles siis, kui seda enam ei ole, on vaid üks teema, mille üle arutavad saates Äripäeva ajakirjanikud Neeme Korv, Koit Brinkmann ja Rivo Sarapik. Ettevõtjad ja juhid Alar Tamming, Ruth Oltjer, Maris Ojamuru ja Garri Raagmaa hindavad saates, mis on siinses ajakirjanduses hästi ja mis võiks olla paremini.
  Saade on pühendatud Eesti Ekspressi ja Äripäeva 30. sünnipäevale ning oli esimest korda eetris 2019. aasta sügisel.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Euribor langes kolmapäeval veidi
12 kuu euribori intressimäär, mida tavaliselt kasutatakse eluasemelaenude puhul, langes kolmapäeval 3,719 protsendile.
12 kuu euribori intressimäär, mida tavaliselt kasutatakse eluasemelaenude puhul, langes kolmapäeval 3,719 protsendile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.