Allan Rajavee • 14. detsember 2020 kell 6:30
Uudised
Ainult tellijale

SEB: koroona teine laine kärbib oluliselt elanikkonna kulutusi

Käesoleva aasta oktoobriga võrreldes kahanesid möödunud novembris toitlustusasutustes tehtud kulutusted 16%.   Foto: Raul Mee

SEB kliendiandmete statistikas on novembrikuus võrreldes eelmise kuuga näha ligi 5% kulutuste vähenemist. Enim on kannatanud taas reisimise, meelelahutuse ja väljas söömise valdkonnad ning isegi kasvule pöördunud kulutused kingitustele ei aidanud üldist kulutuste kahanemist ära hoida.

„Analüüsime Eesti inimeste tarbijakäitumist alates selle aasta veebruarist ning teise laine pealt näeme selgelt, et tarbimise ettevaatlikkus käib käsikäes koroonadiagnoosi arvude kasvuga. Ärevad uudised panevad inimesi tarbimist edasi lükkama ja rohkem säästma ning isegi pühade-eelne kulutuste buum ei suuda eestlaste tarbimist eelmise aastaga võrreldavale tasemele viia,“ kommenteeris praegust olukorda SEB Balti kliendianalüüsi ja andmeteaduse juht Lennart Kitt.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum