• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kuidas tuhmuvasse investeeringulinna Tallinna vatte juurde saada?

  Ernst & Young Balticu partneri Olesia Abramova (paremal) tutvustab homses hommikuprogrammis Euroopa aktiivsuse uuringut.Foto: Eiko Kink

  Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu kolmest kuumast i-st: investeeringutest, investeerimisest ja ITst.

  Ernst & Youngi Euroopa aktiivsuse uuringust selgub, et rahvusvaheliste ettevõtete juhid ei pea lähiaastate perspektiivis Tallinna heaks investeeringute kohaks. Miks see nõnda on ning kuidas kilulinn välisrahale atraktiivsemaks muuta, sellest vestleme Ernst & Young Balticu partneri Olesia Abramovaga.
  Kinnisvarainvestor Kadri Mäsak eelistab välja üürida suuremaid kortereid ning võtta üürilisteks välismaiseid tippspetsialiste. Investeerimisfestivalil tehtud usutluses selgitab ta, miks. Ühtlasi räägib Mäsak, kuidas karmis võitluses korterite nimel hakkama saada ning kuidas säästa kinnisvara väljaüürimisel raha.
  IT Koolituse juhi Kadri Tammäega tuleb juttu suvisest IT-laagrist noortele, mis on osutunud väga popiks. Uurime Tammäelt, kas elava huvi taga on noored ise või näevad ka lapsevanemad IT-alastes oskustes suurt väärtust.
  Hommikuprogrammi teevad Karl-Eduard Salumäe ja Priit Pokk.
  Saatepäev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.00 "Triniti eetris". Räägime saates küpsistest ja süvajälgimisest internetis. Kuuleme, kuidas tehnoloogiagigandid Facebook, Google ja Amazon meie järele luuravad ja miks on oluline, et vaid arvuti ei jääks algoritmide abil meie kohta otsuseid langetama.
  Saatekülalisteks on Triniti advokaadibüroo jurist Madlenne Timofejev ja Triniti partner Karmen Turk. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  13.00–14.00 "Juhi jutud". Seekordses saates teeme kokkuvõtte viimase veidi enam kui poole aasta saadetest „Juhi jutud“ ja toome kuulajateni neli kildu neljast põnevast vestlusest.
  Juttu tuleb asjadest, millega tippjuht peab alati arvestama ehk omaniku käekirjast, kuidas luuraja võib saada igaühest, kuidas juht e-kirju saab vältida ja kuidas täiuseni lihvimise asemel tuleb ettevõtja-juhina lihtsalt peale hakata. Saates saavad saavad sõna pikaaegne ehitusfirma Nordecon juht ja täna Eesti Talleksit tüüriv Jaano Vink, aasta parimaks idufirmaks ja ka Euroopa parimaks roheiduks valitud Woola juht Anna-Liisa Palatu, elektritõukeratasteäri CoModule juht Kristjan Maruste ja Välisluureameti juht Mikk Marran.
  Täismahus saab intervjuusid kuulata Äripäeva Raadio kodulehelt või äpist saatesarja „Juhi jutud“ alt. Saate pani kokku Rivo Sarapik.
  15.00–16.00 "Tegijalt tegijale". Täiskasvanuharidusest räägib haridusminister Liina Kersna. Kuidas tagada koolituste kvaliteeti? Kas koolitusepakkujad peaksid läbima kvalifikatsioonihindamise protseduure? Mis on mikrokvalifikatsioonid või mikrokraadid? Milline on täiskasvanuharidus aastal 2030? Lisaks jagab minister ka isiklikke õppetunde, kuidas on amet teda inimese ja juhina arendanud. Saatejuht on Jaanus Kangur.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.