Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kuhu see pensioniraha siis panna?

  Investor ja ettevõtja Kristi Saare annab hommikuprogrammis hinnangu Tallinna börsil toimuvale.Foto: Liis Treimann

  Kas pensioniraha ongi juba Tallinna börsil aktsiaid eufooriliselt ülespoole lennutamas ja siin börsimulli tekitanud? Sel teemal võtavad reede hommikul sõna mitmed investeerimiseksperdid, kes annavad ka soovitusi, kuhu kätte jõudnud pensioniraha arukalt paigutada.

  Külla tuleb investor ning ettevõtja Kristi Saare, kes annab enda hinnangu Tallinna börsil toimuvale. Kuidas pensionirahaga ümber käia ning kas ta Tallinna börsil veel investeeritavaid ettevõtteid leiab, sellest reede hommikul kuulebki.
  Börsil on näha ilmselgeid mullistuse märke, märgib Swedbanki investeeringute strateeg Tarmo Tanilas enda arvamusartiklis. "Ma olen seda filmi juba näinud. Linastus ta esmakordselt Eestis aastal 1997 ning sai eufoorilise alguse järel üsna dramaatilise lõpu," hoiatab ta. Hommikul uurime, miks peaksid investorid ettevaatlikud olema.
  Kaupleja Mikk Talpsepp toob välja, milliste kiiresti kasvavate ettevõtete seast ta endale järgmisi investeeringuid otsib, ning LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel räägib, mida neljapäeval Tallinna börsil näha oli ning kes ostjatena välja joonistuvad.
  Hommikuprogrammi veavad Kaspar Allik ning Kristjan Kurg.
  Päev jätkub nelja saatega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Saates on külas ASi Saarte Liinid juhatuse esimees Villu Vatsfeld ja juhatuse liige Uku- Madis Savisto.
  Räägime sellest, kuidas on koroonakriis mõjunud sadamate külastatavusele, mida ollakse õppinud Kuivastu sadamas parvlaevaga Tõll toimunud õnnetusest ja kuidas Saarte Liinid on kaasatud rohepöördesse.
  Saadet juhib Hando Sinisalu
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Nädalat kokkuvõtvas saates räägime Prangli saare segasummasuvilast ehk eliidi käest pudenenud unistusest, Tallinna börsi tõusust, märgilistest kinnisvaratehingutest, kummuli turismisektorist ning muidugi kuulutame välja nädala võitja ja kaotaja.
  Saates arutlevad teemade üle Äripäeva ajakirjanikud Allan Rajavee, Kristjan Pruul, Pille Ivask ja Martin Johannes Teder.
  13.00–14.00 "Digiturunduse praktikum". Saates on külas digiturunduse aastakonverentsi Best Internet 2021 üks esinejaid, Qminder CMO Triin Uustalu, kellega tuleb juttu B2B-turundusest. Lisaks saame teada, kuidas teada saada, mida kliendid tahavad, millised on B2B müügi ja turunduse protsessid ning kuidas toimub tulemuste mõõtmine.
  Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist.
  15.00–16.00 "Äripäeva fookuses". Räägime Eesti filmitööstuse käekäigust ja filmilinnaku projekti värskeimatest arengutest. Uurime saatekülalistelt, kuidas filmilinnakut rahastatakse, mis on puudu ehitamise alustamisest ja kuidas see riigile raha tagasi tooma hakkab. Saate teises pooles räägime laiemalt Eesti filmide tootmisest ja rahastamisest ning arutleme kinoturu ning Eesti ja Eesti filmide kuvandi üle. Kas oleme oma laguneva linnahalliga süngest Ida-Euroopa imagost lahti saamas või kas üldse peaksimegi?
  Külas on Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepp ja filmilinnaku Tallinn Film Wonderland tegevjuht Gren Noormets.
  Saadet juhib Gregor Alaküla.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Hoonete ehitusmaht vähenes suurelt
Eesti ehitusettevõtted ehitasid kolmandas kvartalis siin ja välisriikides kokku püsivhindades 3 protsenti vähem kui aasta varem samal ajal, sellest hoonete ehitusmaht kahanes lausa 9 protsenti, teatas statistikaamet.
Eesti ehitusettevõtted ehitasid kolmandas kvartalis siin ja välisriikides kokku püsivhindades 3 protsenti vähem kui aasta varem samal ajal, sellest hoonete ehitusmaht kahanes lausa 9 protsenti, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.