• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kuhu see pensioniraha siis panna?

  Investor ja ettevõtja Kristi Saare annab hommikuprogrammis hinnangu Tallinna börsil toimuvale.Foto: Liis Treimann

  Kas pensioniraha ongi juba Tallinna börsil aktsiaid eufooriliselt ülespoole lennutamas ja siin börsimulli tekitanud? Sel teemal võtavad reede hommikul sõna mitmed investeerimiseksperdid, kes annavad ka soovitusi, kuhu kätte jõudnud pensioniraha arukalt paigutada.

  Külla tuleb investor ning ettevõtja Kristi Saare, kes annab enda hinnangu Tallinna börsil toimuvale. Kuidas pensionirahaga ümber käia ning kas ta Tallinna börsil veel investeeritavaid ettevõtteid leiab, sellest reede hommikul kuulebki.
  Börsil on näha ilmselgeid mullistuse märke, märgib Swedbanki investeeringute strateeg Tarmo Tanilas enda arvamusartiklis. "Ma olen seda filmi juba näinud. Linastus ta esmakordselt Eestis aastal 1997 ning sai eufoorilise alguse järel üsna dramaatilise lõpu," hoiatab ta. Hommikul uurime, miks peaksid investorid ettevaatlikud olema.
  Kaupleja Mikk Talpsepp toob välja, milliste kiiresti kasvavate ettevõtete seast ta endale järgmisi investeeringuid otsib, ning LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel räägib, mida neljapäeval Tallinna börsil näha oli ning kes ostjatena välja joonistuvad.
  Hommikuprogrammi veavad Kaspar Allik ning Kristjan Kurg.
  Päev jätkub nelja saatega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Saates on külas ASi Saarte Liinid juhatuse esimees Villu Vatsfeld ja juhatuse liige Uku- Madis Savisto.
  Räägime sellest, kuidas on koroonakriis mõjunud sadamate külastatavusele, mida ollakse õppinud Kuivastu sadamas parvlaevaga Tõll toimunud õnnetusest ja kuidas Saarte Liinid on kaasatud rohepöördesse.
  Saadet juhib Hando Sinisalu
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Nädalat kokkuvõtvas saates räägime Prangli saare segasummasuvilast ehk eliidi käest pudenenud unistusest, Tallinna börsi tõusust, märgilistest kinnisvaratehingutest, kummuli turismisektorist ning muidugi kuulutame välja nädala võitja ja kaotaja.
  Saates arutlevad teemade üle Äripäeva ajakirjanikud Allan Rajavee, Kristjan Pruul, Pille Ivask ja Martin Johannes Teder.
  13.00–14.00 "Digiturunduse praktikum". Saates on külas digiturunduse aastakonverentsi Best Internet 2021 üks esinejaid, Qminder CMO Triin Uustalu, kellega tuleb juttu B2B-turundusest. Lisaks saame teada, kuidas teada saada, mida kliendid tahavad, millised on B2B müügi ja turunduse protsessid ning kuidas toimub tulemuste mõõtmine.
  Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist.
  15.00–16.00 "Äripäeva fookuses". Räägime Eesti filmitööstuse käekäigust ja filmilinnaku projekti värskeimatest arengutest. Uurime saatekülalistelt, kuidas filmilinnakut rahastatakse, mis on puudu ehitamise alustamisest ja kuidas see riigile raha tagasi tooma hakkab. Saate teises pooles räägime laiemalt Eesti filmide tootmisest ja rahastamisest ning arutleme kinoturu ning Eesti ja Eesti filmide kuvandi üle. Kas oleme oma laguneva linnahalliga süngest Ida-Euroopa imagost lahti saamas või kas üldse peaksimegi?
  Külas on Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepp ja filmilinnaku Tallinn Film Wonderland tegevjuht Gren Noormets.
  Saadet juhib Gregor Alaküla.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.