Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: kõige tõsisem päev aastas

  Linnapea Mihhail Kõlvarti umbusaldamine Tallinna Linnavolikogus.Foto: Liis Treimann

  Aprillikuu esimeses hommikuprogrammis räägime Tallinna võimupöördest, investeerimisest, õllepruulimisest ja uurime, mis uus nädal börsil toob.

  Esmaspäeval tulevad stuudiosse Põhjala pruulikoja uus tegevjuht Ardo Uudmäe, politoloog Tõnis Saarts, sisulooja Andreas Melts ning Äripäeva börsitoimetuse juht Indrek Mäe.
  Hommikuprogrammi teevad Martin Teder ja Ken Rohelaan.
  Saatepäev jätkub viie saatega:
  9.50-10.00 “Obskuurne majandus”. Iroonilisel kombel muutuvad massile ja mainstreamile vastandujad paratamatult ise kõik ka üksteise sarnaseks. Seda nn hipster-efekti on uurinud nii sotsioloogid kui ka matemaatikud. Hipsterid võivad küll lõpuks kõik ühesugust ruudulist flanellsärki kanda ja mis siis? Kuid samade mudelite ja arvutuskäikudega võiksime ju ette ennustada ka börsil näiteks spekulantide käitumist. Kuula saadet “Obskuurne majandus”, saatejuht on Linda Eensaar.
  10.00-11.00 “Portfelli kasvuplaanid”. Uue sisuturundusliku saatesarja “Portfelli kasvuplaanid” teises osas kiikame kunsti rikkalikku maailma ja uurime, kuidas õlimaalide, graafika ja digitaalse kunstiga vara kasvatada, aga samal ajal ka silmailu nautida.
  Kunstiinvesteeringute põnevast maailmast jagab oma teadmisi Haus galerii juht ja kuraator Piia Ausman. Juttu tuleb nii tootlustest, vajalikust kapitalist, kunsti valimise põhimõtetest kui nimedest, kelle töödel tasub silma peal hoida. Saadet juhib Simo Sepp.
  11.00-12.00 “Kuum tool”. Esmaspäevasel Kuumal toolil istub LHV Groupi kaasasutaja Andres Viisemann, kes nendib, et kaheksa kvartalit kestnud majanduslangust on näha juba ka Tallinna tänavatel.
  Muu hulgas tuleb Viisemanniga juttu sellest, kuhu praegu investeerida, mida arvata enneolematust rallist USA aktsiaturgudel, kuidas puhuda elu sisse Tallinna börsile ning kuidas plaanib ta LHV Pensionifondide juhina tulevikus indekseid lüüa. Räägime ka sellest, mis on tänases finantssüsteemis valesti ning küsisime, kas ees võib seista krahh, mis saab saatuslikuks nii eurole kui dollarile. Saadet juhib Indrek Mäe Äripäeva börsitoimetusest.
  13.00-14.00 “Tööstusuudised eetris”. Saates on külas “Aasta tehas 2024” võitja elektrijaotusseadmete tootja Harju Elekter Eesti tegevjuht Alvar Sass ja autotööstusele plastdetaile valmistava Promens Rõngu tegevjuht Ülle Susi, kellega räägime võidust ja tööstusest.
  Sass ja Susi soovitavad teistel tehastel vaadata aina enam raiskamiste vähendamise poole, et „madalal rippuvad õunad“ ehk kiired töövõidud ära noppida. Ühtlasi soovitavad tööstusjuhid juba praegu mõelda 2025. aasta plaanidele ja sellele, kas ettevõtted on ikka uueks kasvutsükliks valmis. Saadet juhib Harro Puusild.
  15.00-16.00 “Lavajutud”. Saates kuuleme ettekannet Äripäeva Kinnisvarakonverentsilt. Mis seis valitseb linnades planeeringute osas, kuidas lahendada kitsaskohti ning mida on linnadel üksteiselt õppida, jagavad Tallinna abilinnapea Madle Lippus, Pärnu abilinnapea Silver Smeljanski ja Tartu linnaarhitekt Jiri Tintera. Vestlusringi juhib Everaus Kinnisvara asutaja ja tegevjuht Janar Muttik.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz, Ida-Virumaal 94,6 MHz, Raplamaal 101,8 MHz ja Järvamaal 104,3 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Facebooki emafirma ületas ootusi ja valmistas pettumust üheaegselt
Facebooki emafirma Meta teatas kolmapäeval oma esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Samas avalikustas ettevõte teise kvartali prognoosi, mis valmistas investoritele pettumust ning viis aktsia pärast börsi sulgemist üle 10% langema, vahendas Yahoo Finance.
Facebooki emafirma Meta teatas kolmapäeval oma esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Samas avalikustas ettevõte teise kvartali prognoosi, mis valmistas investoritele pettumust ning viis aktsia pärast börsi sulgemist üle 10% langema, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Savisaare sõnul oli tema Tallinna tööots rohkem hobi
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.