Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Valitsus: apteegiteenuse korraldus vajab põhjalikumat arutelu

1706-aripaev 10. aprill 2014, 11:06

Täna ravimiseaduse muutmise eelnõu arutanud valitsus leiab, et mõned valdkonnad vajad põhjalikumat arutelu ja sellesse tuleks kaasta ministeeriumid, õiguskantsler ja turuosalised.

Valitsus arutas tänasel istungil riigikogu sotsiaalkomisjoni algatatud ravimiseaduse, riigilõivuseaduse ja tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise seaduse eelnõu.

Eelnõu eesmärgiks on luua apteegiteenuse korraldamisel uus raamistik, määratledes proviisori ja farmatseudi tervishoiutöötajana ning andes üldapteegi juhatajale tervishoiupõhimõtetest lähtuv sõltumatuse garantii apteegi tegevuse korraldamisel.

Eelnõu on ajendatud Riigikohtu 9. detsembri 2013 otsusest, millega tunnistati kehtetuks ja põhiseadusega vastuolus olevaks ravimiseaduses ette nähtud demograafilised ja geograafilised piirangud apteekide asutamiseks.

Eelnõu seab eesmärgiks vähendada ärihuvide mõju apteegiteenuse osutamisele, mille puhul esineb huvide konflikti oht.

Eelnõu pakub lisaks välja ka apteegibussi pidamise võimaluse, et parandada geograafilist kättesaadavust maapiirkonnas. Apteegibussi teenust võib osutada üksnes väljaspool linna ja olemasolevast apteegist vähemalt viie kilomeetri kaugusel.

Valitsus toetas seaduse eelnõu üldeesmärke, leides samas, et mõned valdkonnad vajavad põhjalikumat arutelu. Valitsus rõhutas, et eelnõu menetlusse riigikogus on vajalik kaasata ministeeriumid, õiguskantsler ja turuosalised.

 

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2014, 11:06
Otsi:

Ava täpsem otsing