• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  H&M jäi ootustele alla

  Euroopas suuruselt teine, Rootsi rõivakett H&M teenis kolmandas kvartalis 4,9 miljardit Rootsi krooni kasumit, mis jäi analüütikute ootustele pea poole miljardiga alla, kirjutab Rootsi majanduslehe Dagens Industri veebiväljaanne.

  Tulemust rõhusid kasvanud kulud, negatiivsed valuutaefektid ning keerulised olud rõivakaubanduses laiemalt. Samal ajal jätkab H&M oma laienemisplaanide elluviimist.
  Firma aktsia langes Stockholmi börsil tulemuste avalikustamise järel 3,9% 236,90 Rootsi kroonile.
  4,9 miljardi Rootsi krooni (577 miljoni euro) suurune kasum peale finantseraldisi jäi läinud aasta sama perioodiga võrreldes pea samale tasemele. Analüütikud olid tulemust prognoosinud keskmiselt 5,3 miljardi Rootsi krooni tasemel. Kasum peale makse oli 3,6 mld Rootsi krooni ehk 2,19 krooni aktsia kohta.
  Tugeva löögi on H&M saanud ka Rootsi krooni tugevusest euro suhtes. Kui käive eurodes Rootsi kroonidesse ümber arvestati, vähenes kasum sellest 2011. a võrreldes ca 200 miljoni Rootsi krooni võrra.
  H&Mi brutomarginaal oli 58,2%, mis jäi samuti analüütikute ootustele napilt alla. Puuvilla hinna alanemine andis küll positiivse efekti, kuid selle nullis ära kulude kasv Aasias ja tugevam dollar, põhjendas H&M.
  Kolmanda kvartali käive küündis 28,8 miljardile Rootsi kroonile (3,39 miljardile eurole).
  „Kolmandas kvartalis olid olukord mitmetel turgudel rõivakaubanduse jaoks jätkuvalt keeruline – seda nii ilmaolude poolest kui makromajanduslikust küljest,“ kommenteeris majandustulemusi tegevjuht Karl-Johan Persson.
  Septembris, mis on H&Mi majandusarvestuses neljanda kvartali esimene kuu, kasvas müük kohalikes valuutades 14% võrreldes sama perioodiga aasta tagasi.
  H&M jätkab kiires tempos ka uute kaupluste avamist. Sel majandusaastal 2011/2012 kasvab uute kaupluste avamine 300-le varem planeeritud 275-lt.  Veebipõhise müügi avamise USAs on firma aga selle sügise asemel tuleva aasta suvesse edasi lükanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Reisifirmade aktisad vedasid Euroopa turge kõrgemale
Euroopa aktsiaturud on nädalat lõpetamas positiivselt. Suurbritannia kaalub reisipiirangute leevendamist ja see pani kogu regiooni lennu- ja hotellifirmad kallinema. Luksusfirmade aktsiate taastumine aitas samuti indeksitel tõusta, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on nädalat lõpetamas positiivselt. Suurbritannia kaalub reisipiirangute leevendamist ja see pani kogu regiooni lennu- ja hotellifirmad kallinema. Luksusfirmade aktsiate taastumine aitas samuti indeksitel tõusta, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla ostab erasilmakliiniku
Tallinnas paiknev hiigelhaigla Põhja-Eesti Regionaalhaigla teatas konkurentsiametile, et sõlmis OÜga Dr. Kai Noor Silmakabinet ettevõtte müügilepingu, millega omandab selle üle valitseva mõju.
Tallinnas paiknev hiigelhaigla Põhja-Eesti Regionaalhaigla teatas konkurentsiametile, et sõlmis OÜga Dr. Kai Noor Silmakabinet ettevõtte müügilepingu, millega omandab selle üle valitseva mõju.