Marta Jaakson • 21. november 2013 kell 3:15

Kogerit ähvardab eraisiku pankrot

Overok AS esitas pankrotiavalduse ehitusärimehe Andres Kogeri vastu, nõudes temalt 24 000 eurot.

Andres Kogeri advokaadi väitel on ehitusärimees aga võla Overokile juba tasunud. "See on juriidiline trikk. See on üks nukramaid lugusid minu praktikas," nentis Kogeri advokaat ja advokaadibüroo Varul vandeadvokaat ja partner Martin Tamme.

Ta selgitas, et tegemist on sama pankrotiavaldusega, mis tänavu suvel Harju maakohtus välja kuulutamata jäi. Maakohus otsustas toona jätta nimetamata ajutise pankrotihalduri ning lõpetada menetlus ASi Overok avalduses Andres Kogeri pankroti väljakuulutamiseks.

Sama pankrotiavaldus käis ka ringkonnakohtus, kes otsustas, et maakohtu otsus on osaliselt põhjendamata. Tamme rääkis, et maakohus uuris ja asus seisukohale, et ajutine haldur tuleb ikkagi nimetada.

Tamme selgitas, et võlgnik oli Koger Projektijuhtimine (endise nimega Koger & Partnerid AS). 2012. aasta suvel tegi advokaadi sõnul Koger Projektijuhtimine makse. "Kogu see triangel käib selle üle, millise kohustuse katteks see läks," märkis ta. Tamme sõnul on neil aga Overoki juhatuse liikme kinnitus, et makse läks selle konkreetse kohustuse katteks.

AS Overok juht Jüri Zoova ei soovinud esmalt avaldust kommenteerida, põhjendades, et pankrotiavaldus on menetlusfaasis, ent kommenteeris, et Koger on käendanud AS Overok ees Koger Projektijuhtimise kohustusi, mis praegu on suurusjärgus 28 000 eurot.

"Arvestades Andres Kogeri pikaajalist suutmatust oma võlga tasuda, oli AS Overok sunnitud pöörduma kohtu poole selgitamaks, kas Andres Koger on ka isiklikult pankrotis ning kui on, siis tuleb pankrotimenetluses selgitada, millisel määral on võimalik nõudeid rahuldada ja mis on pankroti tekkimise põhjused," teatas Zoova.

Loe edasi tänase Äripäeva paberlehest.

Hetkel kuum