8. märts 2013 kell 9:37

Rõtov: tõstame laenuga järsult riigitöötajate palka

AS Äripäev peadirektor Igor Rõtov nõustub nobelist Paul Krugmaniga, kes kritiseeris Euroopa Komisjoni rahandusvolinikku Olli Rehni karmide kärbete pärast.

"Usun, et meil tasuks kindlasti kaaluda siseturu ergutamist, sest vastasel korral on oht, et lähema kümne aasta jooksul läheb suur osa noortest ja ettevõtlikest inimestest Eestist ära," kommenteeris Rõtov. "Praegu teeme seda massiivse teede ehitusega."

Tema sõnul võiks alternatiiv olla järsk õpetajate ja teiste riigiteenistujate palgatõus. "Ühelt poolt tugevdaks see meie haridussüsteemi ja teiselt poolt ergutaks siseturgu ja pidurdaks väljarännet," rääkis Rõtov.

Rõtovi sõnul oleme praeguse poliitika jätkudes viie aasta pärast jätkuvalt ainuke Euroopa riik, kes pole laenu võtnud. "Aga ma kardan, et inimesed pole selle nimel nõus kordades madalama elatustasemega, kui mujal Euroopas, kus on siseturgu laenudega ergutatud," lisas ta. "Kujundlikult oleme sama valiku ees nagu korterit ostev noor perekond. Kas olla tubli ja säästlik ning osta korter 30 aasta pärast või võtta laen ja saada korter kohe."

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum