Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fits.me tegi jõulise hüppe

  Virtuaalse proovikabiini Fits.me omanik OÜ Massi Miliano vähendas mullu jõuliselt kahjumit ja mitmekordistas käibe.

  OÜ Massi Miliano arendab Fits.me kaubamärgi all kuju muutvaid robot-mannekeene ja virtuaalset proovikabiini interneti rõivakauplustele. Ettevõtte käive kasvas mullu hüppeliselt 2011. aasta 22 869 eurolt pea kahe miljoni euroni. Kui üle-eelmisel aastal oli ettevõtte kahjum 1,2 miljonit eurot, siis mullu 170 995 eurot.
  “Me olime pikka aega lihtsalt tehnoloogiaarendusettevõte, kuid eelmine aasta oli esimene aasta, kui me pöörasime Fits.me müügimasinaks. Samas ei tähenda see, et meie tehnoloogia valmis oleks. Me arendame ja investeerime sinna jätkuvalt,” ütles Massi Miliano asutaja ja juht Heikki Haldre.
  Kõige selle taga oli Haldre sõnul Tartu Ülikooli arendustiim. Ta rääkis, et kui 2011. aastal suutis nende arendusmeeskond tõestada, et robotmannekeenide kontseptsioon üldse toimib, siis eelmise aastal oli põhirõhk sellel, kuidas roboteid kommertseesmärkidel kasutada. “See eeldab, et robotid oleksid skaleeritavad, hooldatavad ja et nende hind oleks väiksem.”
  Fits.me-l on alates eelmisest aastast Inglismaa müügitiim eesotsas Peter Rankiniga.Fits.me proovikabiinide kasutajate hulgas on näiteks brändid Superdry, Hugo Boss, Adidas. Uue ja kõige suurema kliendina tõi ta aga välja online rõivapoe QVC.
  Heldre rääkis, et Fits.me pole kunagi lühiajalist kasu kõige tähtsamaks pidanud. “Kasvada saab ainult siis, kui sa kulutad raha kasvu saavutamiseks,” ütles ta. Sellega ongi Fits.me siiamaani tegelenud. Ta võrdles ettevõtet Amazoniga, mis samuti esimesed 8 aastat kahjumit teenis.“Niipea kui tõestame end rohkem Euroopa turul, peame me liikuma USA turule.” Kuigi Ühendriikide turule jõudmine nõuab suuri investeeringuid ja põhjalikku läbimõtlemist , rääkis Haldre, et nad plaanivad jõuda sinna järgmise aasta alguses.Kõige rohkem müüakse interneti kaudu riideid Aasias, lisaks kasvab sealne rõivaturg kõige kiiremini. Samas rääkis Haldre, et Fits.me ei hakka Aasia turule enne järgmise aasta lõppu isegi vaatama. “Halvasti ettevalmstatud ja finantseeritud plaaniga pole sinna mingisugust mõtet minna,” ütles Haldre.
  Tänavu aprillis vahendas Äripäev techcrunchi infot, mille kohaselt sai Fits.me nelja miljoni eurose rahasüsti.
  Eesti idusse investeerisid lisaks senisele omanikule SmartCapile Conor Venture Partners, Fostergate Holdings Ltd ja Londonis asuv Entrepreneurs Fund, kirjutas techcrunch. Haldre kommenteeris tänavu aasta aprillis saadud 4 miljonilist rahasüsti, et Fits.me on end tõestanud kui väga head kommertsutulemuste saavutajat ja suure kasvupotentsiaaliga ettevõtet.
  Kokku sai Fits.me selle rahakaasamisega juurde 5,5 miljonit eurot, sest 1,5 miljoni eurone rahasüst tehti juba mullu jaanuaris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Coop Pank teenis seitsme kuuga 10 miljonit kasumit
Aasta seitsme esimese kuuga on Coop Pank teeninud 10 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 39% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil, juulis teeniti 1,9 miljonit eurot puhaskasumit.
Aasta seitsme esimese kuuga on Coop Pank teeninud 10 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 39% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil, juulis teeniti 1,9 miljonit eurot puhaskasumit.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Raadiohommikus: kütusekriisist, elektrituru reformist ja väikeettevõtetest
Kui suured on Eesti diiselkütuse varud ja kas meil talveks ikka kütust jätkub? Teemat kommenteerib Tartu Terminali üks omanikest Rauno Raudsepp.
Kui suured on Eesti diiselkütuse varud ja kas meil talveks ikka kütust jätkub? Teemat kommenteerib Tartu Terminali üks omanikest Rauno Raudsepp.
Raadiohommikus: Eesti ettevõte saab Saksamaal soodsamalt hakkama
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.