• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korp! Sakala ostis südalinna maja

  Üliõpilaskorporatsioon Sakala soetas novembri lõpus lisaks Tartu konvendihoonele ka Tallinnasse Roosikrantsi tänavale ajaloolise maja.

  Seni raekoja platsi tudengimajas tegutsenud Sakala Tallinna osakonnale jäid sealsed ühisruumid kitsaks ning üha kasvava vilistlaskogu ja tudengitest tegevliikmete arvu tõttu vajas korporatsioon Tallinna osakonna esimehe Egert Purre sõnul suuremat pinda. Alates 22. novembrist kuulub Sakalale hoone aadressil Roosikrantsi 3 (vt pildigaleriid loo lõpus).
  „Leidsime ühiselt, et on mõistlik omada ruume, mis katavad meie vajadused ka 10-20 aasta perspektiivis. Mõtteid oli erinevaid, aga see Roosikrantsi tänava hoone sobis nii asukoha kui arhitektuuri poolest, seega väga tõsiseid alternatiive me ei arutanud,“ kommenteeris Purre.
  „Maja teisel korrusel hakkab toimuma korp! Sakala regulaarne tegevus, lisaks hakkame seda pinda koosolekuteks, seminarideks ja vastuvõttudeks välja üürima, kuna tegemist on väga esinduslike ruumidega. Ülejäänud maja vabadele pindadele oleme asunud pikaajalisi rentnikke otsima,“ lisas ta.
  „Hinda me kahjuks kommenteerida ei saa. Rahastus on kinnisvarainvesteeringu kohta tavapärane – nii oma- kui võõrkapitali osalusel,“ ütles Purre.
  Äriregistri andmetel on korp! Sakala vilistlaskogu võtnud LHV pangast 284 ruutmeetri suuruse maja ostuks laenu, mille hüpoteek on 600 000 eurot. Varem Anne-Mai Wilsonile kuulunud maja oli 2011. aastal müügis 1,8 miljoni euro eest, küündides toona Eesti kalleimate müügis olevate majade edetabelisse.
  Korp! Sakala Tartu konvendihoone on valminud 1911. aastal ja see asub Veski tänaval. Maja arhitekt on soomlane Armas Lindgren, kes on projekteerinud ka Estonia ja endise Vanemuise teatri hoone.
  Korporatsioon Sakala uus hoone Tallinnas Roosikrantsi tänaval.Foto: Erik Prozes
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Rimi tõstab rekordiliselt palka, olles valmis enamakski
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Sberbank ostab Stockmanni nime all toimiva Venemaa ettevõtte
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.