Mari Mets • 9. jaanuar 2014 kell 11:40

Korp! Sakala ostis südalinna maja

Üliõpilaskorporatsioon Sakala soetas novembri lõpus lisaks Tartu konvendihoonele ka Tallinnasse Roosikrantsi tänavale ajaloolise maja.

Seni raekoja platsi tudengimajas tegutsenud Sakala Tallinna osakonnale jäid sealsed ühisruumid kitsaks ning üha kasvava vilistlaskogu ja tudengitest tegevliikmete arvu tõttu vajas korporatsioon Tallinna osakonna esimehe Egert Purre sõnul suuremat pinda. Alates 22. novembrist kuulub Sakalale hoone aadressil Roosikrantsi 3 (vt pildigaleriid loo lõpus).

„Leidsime ühiselt, et on mõistlik omada ruume, mis katavad meie vajadused ka 10-20 aasta perspektiivis. Mõtteid oli erinevaid, aga see Roosikrantsi tänava hoone sobis nii asukoha kui arhitektuuri poolest, seega väga tõsiseid alternatiive me ei arutanud,“ kommenteeris Purre.

„Maja teisel korrusel hakkab toimuma korp! Sakala regulaarne tegevus, lisaks hakkame seda pinda koosolekuteks, seminarideks ja vastuvõttudeks välja üürima, kuna tegemist on väga esinduslike ruumidega. Ülejäänud maja vabadele pindadele oleme asunud pikaajalisi rentnikke otsima,“ lisas ta.

„Hinda me kahjuks kommenteerida ei saa. Rahastus on kinnisvarainvesteeringu kohta tavapärane – nii oma- kui võõrkapitali osalusel,“ ütles Purre.

Äriregistri andmetel on korp! Sakala vilistlaskogu võtnud LHV pangast 284 ruutmeetri suuruse maja ostuks laenu, mille hüpoteek on 600 000 eurot. Varem Anne-Mai Wilsonile kuulunud maja oli 2011. aastal müügis 1,8 miljoni euro eest, küündides toona Eesti kalleimate müügis olevate majade edetabelisse.

Korp! Sakala Tartu konvendihoone on valminud 1911. aastal ja see asub Veski tänaval. Maja arhitekt on soomlane Armas Lindgren, kes on projekteerinud ka Estonia ja endise Vanemuise teatri hoone.

Korporatsioon Sakala uus hoone Tallinnas Roosikrantsi tänaval.  Foto: Erik Prozes
Hetkel kuum